Dit is waarom er geen nieuwe ‘Love Island’ is op zaterdag

Love Island VIER
VIER

Love Island is onze nieuwe televisieverslaving en we worden verwend met nieuwe afleveringen op bijna elke dag. Maar er is één dag in de week waarop we het zonder een nieuwe aflevering moeten stellen: zaterdag. En daar is een goede reden voor. Zo leren we van een kandidaat uit de Britse versie.

Er zijn op dit moment twee soorten mensen in Vlaanderen en Nederland. Zij die geen aandacht hechten aan Love Island en zij die verslaafd zijn. Maar één dag in de week moeten de mensen van die tweede groep een dagje afkicken. Op zaterdag is er namelijk geen nieuwe aflevering van hun favoriete programma. Maar waarom is dat? Wel, er is een goede reden voor die een Britse deelnemer verklapt heeft.

Geen camera’s op zaterdag

Kem, een van de deelnemers aan Love Island in Groot-Brittannië deed in een interview met Metro enkele geheimen uit de doeken. Zo vertelt hij waarom er geen uitzending is op zaterdag. Dat is omdat de deelnemers in Groot-Brittannië dan een dagje vrij kregen. Een dagje zonder camera’s, waarop ze rustig konden relaxen en “doen wat ze willen”. Al moeten we dat laatste wel met een korreltje zout nemen.

De Britse deelnemers trokken dan in groep naar het strand om daar te ontspannen. Maar ze zijn niet volledig vrij om te doen wat ze willen. Er gaat altijd iemand van de productie mee die ervoor zorgt dat er niet over de show gesproken wordt. Er mogen dus geen nieuwe koppels gevormd worden, afspraken gemaakt worden of geheime akkoordjes gesmeed worden. Het is dus echt een dag om volledig te ontspannen en eventjes niet aan Love Island te denken.

Gesponsorde artikelen