Left Right
scrollTop top

Dit is wat we weten van ‘Fortnite Season 5’ dat morgen begint


Dit is wat we weten van ‘Fortnite Season 5’ dat morgen begint

‘Fortnite’ blijft de populairste game van het moment en dat zal de komende tijd niet snel veranderen. Het spel lanceert morgen 12 juli om 10 uur namelijk ‘Season 5’. Epic Games, de makers van ‘Fortnite’ doen heel mysterieus over dat seizoen, maar laten wel overal hints verschijnen. Dit is wat je waarschijnlijk mag verwachten.

Het succes van Fortnite is ongezien in de gamewereld. Het spel kan gespeeld worden op Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox One, iOS en binnenkort ook op Android. Op alle platformen is Fortnite een even groot succes en de hype wordt alleen maar groter, zo erg zelf dat de game kritiek krijgt dat het te verslavend zou zijn.

Succes van Fortnite

Nochtans is het concept van Fortnite heel eenvoudig. In de meest populaire modus, Battle Royale, worden honderd spelers ergens gedumpt en moeten ze (alleen of in teams) tegen elkaar strijden. De speler die als laatste overblijft, is de winnaar. Dat concept is eigenlijk helemaal niet nieuw en vind je ook terug bij andere games zoals grote concurrent PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Het grotere succes van Fortnite ten opzichte van die andere games zou volgens analisten te verklaren zijn door het kleinere speelveld, waardoor het sneller gaat, en de leuke vormgeving. Fortnite ziet er niet realistisch uit en er vloeit geen bloed, maar er is wel heel goed nagedacht over het verhaal en hoe het speelveld eruit ziet.

Fortnite Season 5

De makers van Fortnite, Epic Games, zorgen ook regelmatig voor nieuwigheden in het spel. Zo start er op 12 juli om 10 uur een nieuw seizoen, het vijfde al. Het seizoen zal 10 weken duren en dus duren tot ongeveer 20 september. Naar dat moment wordt door de fanatieke gamers al lang uitgekeken en Epic Games voedt die hype zoveel mogelijk.

Ieder seizoen van Fortnite heeft een thema en dus speculeren gamers al lang over het thema van Season 5. Tot nu toe hebben de makers nog niets officieel bevestigd, maar meerdere hints laten uitschijnen dat het iets met geschiedenis te maken zal hebben en meer bepaald met tijdreizen.

Geschiedenis en tijdreizen

De afgelopen dagen postte Fortnite op Twitter al tweemaal een teaserfoto voor Season 5. De eerste keer was daarop een masker van een kat te zien en de tweede keer een bijl. Die eerste afbeelding zou verwijzen naar de oude Egyptenaren en die tweede naar Vikingen.

Sinds kort duiken in het spel zelf ook steeds meer historische symbolen op. De eerste keer gebeurde dat al bij het begin van het het vierde seizoen met een grote pootafdruk van een dinosaurus.

De afgelopen dagen merkten spelers onder andere ook een oude paardenkoets, een anker (zie foto bovenaan) en een skelet op. Die koets zou kunnen verwijzen naar de geschiedenis van de Verenigde Staten en het wilde Westen, terwijl dat anker mogelijk iets te maken heeft met de ontdekkingsreizigers. Het skelet doet dan weer opnieuw denken aan dinosaurussen.

Hamburger en tomaat in woestijn

Omgekeerd verdwijnen er ook regelmatig zaken uit het huidige speelveld van seizoen 4. Sinds de grote raketlancering zijn er in de lucht namelijk barsten te zien en langs daar lijken decorstukken te ontsnappen.

Die verdwenen objecten zijn de afgelopen dagen in de echte wereld teruggevonden. Zo is in de woestijn in Californië in de Verenigde Staten de hamburger die op het dak van Durrr Burger stond, gevonden. Iets verderop werd een enorme tomaat uit het spel gevonden. De hamburger wordt trouwens bewaakt door iemand die zichzelf ‘Agent #3678’ noemt. De man deelt kaartjes uit met een nummer dat je kan bellen waarna je geluiden uit het spel hoort.

Lama’s in heel Europa

De bekende lama’s uit Fortnite, die eruit zien als een soort piñata’s, zijn ondertussen ook al in vijf grote steden in Europa gesignaleerd. Op sociale media zijn foto’s verschenen uit Londen, Barcelona, Warschau, Keulen en Cannes.

In Londen stond de lama voor de helft in een beroemd, rood telefoonhokje, volgens velen een verwijzing naar tijdreizen en dus het verwachte thema seizoen 5. Om te weten of alle speculaties kloppen, moeten we dus wachten tot morgen, al lekte vorige week wel een nieuwe map, die volgens sommigen van seizoen 5 zou zijn.

Zo verdween de Durrr Burger in Fortnite …

… en zo verscheen hij in de echte wereld

Iets verder lag de tomaat uit Fortnite

Deze lama’s verschenen overal in Europa

Zal de kaart van Fortnite Season 5 er zo uitzien?

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…