Dit moet je weten over een kredietverzekering

Geschreven met brandend content van Allianz Trade.

Om voor meer zekerheid en rust te zorgen binnen je onderneming, is het aan te raden om een kredietverzekering af te sluiten. Je krijgt meteen meer informatie over wat de kredietwaardigheid is van je klanten en achterstallige betalingen worden geïnd. Ook worden onbetaalde facturen vergoed. Als je ervoor kiest om de verzekering af te sluiten bij een expert, zoals Allianz Trade, dan wordt de financiële gezondheid van je klanten altijd door deze partij gevolgd. Je ontvangt daarvan natuurlijk altijd real-time en updates. Redenen genoeg dus om hier meer over te weten te komen. We hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet. Lees dus snel verder voor een aantal handige tips!

De werking van een kredietverzekering

Een kredietverzekering bestaat in principe uit preventie, incasso en een schadevergoeding. Je ontvangt dus informatie over de kredietwaardigheid van je klanten, achterstallige betalingen worden geïnd en niet-gerecupereerde onbetaalde facturen worden vergoed. Wat de reden is waarom een klant de factuur niet meer kan betalen, kan enorm verschillend zijn. Je kunt hierbij denken aan een tijdelijke tegenslag, een misrekening of een faillissement. Het risico van wanbetaling wordt geminimaliseerd en je wordt daar optimaal tegen beschermd. Hierdoor kun je veilig blijven ondernemen en doelstellingen om te groeien waarmaken. Het is mogelijk om alle klanten of bijvoorbeeld een enkele klant of een enkel project te laten verzekeren. In alle gevallen kun je er zeker van zijn dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de facturen die door de klanten moeten worden betaald.

Waarom het een goed idee om is om de kredietverzekering af te sluiten

Er zijn meerdere redenen waarom het een goed idee is om een kredietverzekering af te sluiten. De up-to-date informatie zorgt ervoor dat je meteen kunt reageren op het moment dat een klant voorbij komt. Ook schat je van tevoren beter je risico’s in en je kunt leveren op krediet wanneer een concurrent dat wellicht niet kan. Het is dus ook net even wat veiliger om je eigen business goed uit te kunnen breiden.

Neem altijd een keer contact op met een specialist

Je hebt nu net even een wat beter beeld gekregen van de grootste voordelen van het afsluiten van dit type verzekering. Ben je overtuigd? Neem dan een keer contact op met een specialist zoals Allianz Trade. Je ontvangt advies op maat voor jouw onderneming en een team van experts staat graag voor je klaar.

Meer
Lees meer...