Dit zijn de 10 meest overspelige landen ter wereld (en België is erbij!)

Waar zijn mensen het meest geneigd om hun partner te bedriegen? In Thailand, zo blijkt uit een onderzoek van statistiekenbureau Statista. Maar wat nog veel opvallender is: de rest van de top tien wordt aangevuld met Europese landen … en ook België is erbij!

Voor haar onderzoek gebruikte Statista gegevens van Match.com en The Richest, die samen in een top tien gegoten werden. Thailand is de duidelijke koploper in het lijstje, met 56 procent van de ondervraagden die bekende ooit overspel te hebben gepleegd. Maar wat ons vooral opvalt: de rest van de top tien bestaat volledig uit Europese landen, met Denen, Duitsers, Italianen en Fransen als grootste ‘bedriegers’.

Maar ja: ook België staat in het lijstje, op een zesde plaats. 40 procent van de ondervraagde getrouwde personen in ons land bekende een affaire te hebben gehad. Hoe de rest van de top tien eruitziet, zie je hieronder:

Aanvaardbaar?

Als je deze cijfers naast een enquête van vorig jaar legt die peilde naar de morele aanvaardbaarheid van een affaire, zie je ook wel enkele opvallende dingen. Zo vindt 76 procent van de Britten een affaire niet aanvaardbaar, maar doet 36 procent er volgens de nieuwe enquête wel aan mee. 

Fransen daarentegen hebben blijkbaar minder problemen met affaires: slechts 47 procent vindt dat moreel onaanvaardbaar. Volgens de nieuwe enquête blijkt 43 procent het dan ook effectief te doen. De rest van het lijstje vind je hieronder:

Bronnen: The Independent, Statista
Meer
Lees meer...