Left Right
scrollTop top

Dit zijn de beste kerstfilms op Netflix


Dit zijn de beste kerstfilms op Netflix

Kerstmis staat voor de deur en dan is er natuurlijk niets leuker dan in de zetel te kruipen en onder een dekentje te genieten van een kerstfilm. En tegenwoordig is dé plaats om films te kijken uiteraard Netflix. Dit zijn de beste kerstfilms die Netflix te bieden heeft. 

1. Love Actually (2003)

Love Actually is natuurlijk een absolute kerstklassieker. Deze romantische komedie volgt acht verschillende verhalen over vriendschap en liefde. Hoewel het aanvankelijk lijkt dat deze verhalen niet zo bijster veel met elkaar te maken hebben, wordt al snel duidelijk dat de levens van alle personages op de ene of de andere manier met elkaar verbonden zijn.

De film heeft ook een absolute sterrencast met onder andere Hugh Grant, Keira Knightley, Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson en Rowan Atkinson. Ondertussen is de film 15 jaar oud, maar hij blijft heerlijk. Vooral de scène met Hugh Grant die zich als eerste minister van Groot-Brittannië waagt aan een dansje op Jump (For My Love) van The Pointer Sisters is prijsloos. Vorig jaar kreeg de film nog een mini-sequel voor het goede doel.

P.S.: Sinds het opstellen van deze lijst is Love Actually al verwijderd. (Waarom Netflix???) Maar hier kan je de DVD nog vinden.

2. The Holiday (2006)

Nog zo’n heerlijke romantische komedie in een kerstjasje is The Holiday. Deze film uit 2006 vertelt het verhaal van de Britse Iris (Kate Winslet) en de Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) die in een poging om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur van hun leven tijdelijk van huis wisselen. Ze hebben allebei hun tegenslagen gekend op liefdesvlak en zijn klaar voor een nieuwe start. Ze wagen de sprong in het ongewisse en brengen hun kerstvakantie door in elkaars huis.

Als er een film is waar je een warm gevoel van krijgt, dan is het wel The Holiday. Het is een typische en voorspelbare romcom. Want naast de topactrices Cameron Diaz en Kate Winslet, zijn ook de mannelijke hoofdrolspelers niet van de minste. Jack Black en Jude Law spelen de love interests van dienst. Jack Black speelt de rol van Miles. Hij is een goedlachse, lieve man met gevoel voor humor en het hart op de juiste plaats. Maar het is vooral Jude Law die ongetwijfeld je hart zal veroveren. Zijn personage Graham is namelijk de droom van elke vrouw. Knap, succesvol, maar vooral poeslief en zorgzaam. Noem het een real life Disneyprins waar je sowieso geen nee tegen zal kunnen zeggen.

3. A Christmas Prince (2017) /The Christmas Prince: The Royal Wedding (2018)

A Christmas Prince was vorig jaar de een van de eerste kerstfilm die Netflix zelf produceerde. Ook hier krijgen we weer een typisch, romantisch verhaal, maar is dat stiekem niet wat we willen van een kerstfilm? A Christmas Prince gaat over Amber Moore, een jonge journaliste die het verhaal moet schrijven over prins Richard van Aldovia. Prins Richard zal de nieuwe koning worden van Aldovia nadat z’n vader overleed. Maar hij heeft de reputatie een losbol te zijn, die meer geïnteresseerd is in vrouwen dan in de troon. Dat vraagt om een reportage. Amber trekt naar Aldovia om te werken aan een reportage rond deze scandaleuze prins, maar al snel wordt duidelijk dat niet alle geruchten kloppen.

De film werd positief ontvangen, dus volgde er dit jaar al een vervolg met de titel A Christmas Prince: The Royal Wedding. Je kan dus al raden waar die over zal gaan. Een origineel verhaal is het dus niet, maar de kerststemming is wel helemaal aanwezig.

4. Arthur Christmas (2011)

Arthur Christmas is een animatiefilm gericht op kinderen, maar hij is ook voor volwassenen zeker de moeite. De film geeft een antwoord op de vraag “Hoe kan de kerstman alle cadeautjes bezorgen in één nacht?”. Blijkbaar zit er dus een hele machine achter de kerstman. Maar, zoals dat gaat met machines, is een foutje snel gebeurd. Zo wordt er één cadeautje vergeten en is er dus één kind zonder kerstcadeau. Daarom gaat Arthur, met de hulp van de gepensioneerde kerstman, op de ouderwetse manier op tocht om het laatste kerstcadeautje toch op z’n bestemming te krijgen.

Arthur Christmas is een grappige en hartverwarmende animatiefilm, die, zoals we eerder al zeiden, perfect is voor jong en oud.

5. The Holiday Calendar (2018)

Nog zo’n eigen productie van Netflix is The Holiday Calendar. Een hedendaags liefdesverhaal in een kerstjasje. Het vertelt het verhaal van Abby, een aspirerende fotografe die vooral op zoek is naar de liefde. Van haar opa krijgt ze een adventskalender cadeau, maar niet zomaar eentje. De kalender lijkt haar te sturen in de richting van haar volgende liefde.

The Holiday Calendar is opnieuw een mierzoet kerstverhaal, maar door de jonge en herkenbare personages voelt het wel moderner en hedendaagser dan de gemiddelde romantische kerstfilm.

6. The Princess Switch (2018)

De kerstfilm waar Netflix dit jaar het meeste reclame voor maakte is ongetwijfeld The Princess Switch. De film haalde voor z’n verhaallijn de mosterd bij The Parent Trap en The Holiday, die we eerder al tegenkwamen op dit lijstje. Twee meisjes die elkaar niet kennen, merken dat ze als twee druppels water op elkaar lijken en beslissen om van plaats te ruilen. En daar komen ze in contact met de mannen in elkaars leven.

Vanessa Hudgens, die je waarschijnlijk vooral kent als Gabriella uit High School Musical, speelt de twee hoofdrollen en doet dat voortreffelijk. Het verhaal is misschien niet zo origineel en de gelijkenissen met andere films zijn groot, maar het blijft een leuke film om te kijken onder een fleecedekentje met een warme chocomelk in je hand.

7. The Christmas Chronicles (2018)

The Christmas Chronicles is misschien wel de meest traditionele kerstfilm op dit lijstje. Geen romantische komedie dus deze keer, maar een verhaal van kinderen die oog in oog komen te staan met de kerstman. Teddy en Kate zijn de typische broer en zus, die niets liever doen dan elkaar te plagen. Maar op kerstavond komen ze per toevel de kerstman tegen, die z’n slee breekt. Door de kapotte slee mislopen mogelijk miljoenen kinderen hun kerstcadeautjes. Dus moeten Teddy, Kate en de kerstman op zoek naar een oplossing.

The Christmas Chronicles is een dus een typische kerstfilm die wel op een interessante manier inspeelt op de realiteit. Zo maakt de kerstman kennis met Uber, vloggen en andere moderne tendensen. Leuk extraatje, voor de film deed Netflix beroep op de makers van kerstklassieker Home Alone en Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. Als dat je niet overhaalt, weten wij het ook niet meer.

8. Office Christmas Party (2017)

Misschien wel de meest atypische kerstfilm in het rijtje is Christmas Office Party. In deze film is de hoofdrol weggelegd voor Jennifer ‘Rachel van Friends‘ Aniston. Die werkt in een groot bedrijf waar een gigantisch kerstfeestje wordt georganiseerd dat al heel snel, heel hard uit de hand loopt.

Christmas Office Party is meer komedie dan kerstfilm en heeft bij momenten zelfs iets weg van The Hangover. Verwacht je aan doldwaze toestanden en vooral een kerstfeestje waar jouw bedrijf nog een puntje aan kan zuigen.

9. Christmas Inheritance (2017)

En tot slot nog een typische feel good romantische kerstfilm. Christmas Inheritance gaat over Ellen Langford die het bedrijf van haar vader, een bedrijf in cadeaus kan erven. Ze krijgt de taak om een speciale kerstkaart af te leveren bij een oude partner van haar vader in Snow Falls, de plaats waar ze als kind woonde. Maar haar taak wordt al snel bemoeilijkt door een hevige sneeuwstorm die haar dwingt om langer te blijven in het dorpje.

Romantisch? Check. Feestelijk? Dubbelcheck. Voorspelbaar? Tripelcheck. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een typische, ontspannende kerstfilm.

Is al dat kerstgedoe niet zo aan jou besteed, dan vind je hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…