Dit zijn de favoriete afleveringen ooit van de HIMYM-cast

Na negen seizoenen is het afgelopen met How I Met Your Mother. Vanavond wordt de allerlaatste aflevering uitgezonden in de VS. Ter ere van de finale van de finale was de cast te gast in het televisieprogramma Inside the Actors Studio. De acteurs verklapten er wat hun favoriete afleveringen ooit zijn. Een overzichtje.

1. Neil Patrick Harris: Girls Versus Suits (seizoen 5, aflevering 12)

CBS

In deze aflevering mocht Neil Patrick Harris, die al verschillende keren op Broadway stond, tonen wat hij vocaal allemaal aankan. In’t kort het verhaal: nadat zijn date hem vertelt dat ze niet houdt van mannen in pak, kleedt hij zich een hele tijd (erg tegen zijn zin) casual. Maar wanneer ze op zijn appartement zijn kast opendoet en zijn pakken ontdekt, verplicht ze hem te kiezen tussen haar en zijn favoriete outfits. Barney barst in zingen uit (Nothing Suits Me Like A Suit) en na een fantastische choreografie kiest hij voor… het meisje.

2. Josh Radnor: Ten Sessions (seizoen 3, aflevering 13)

CBS
In deze aflevering gaat Ted naar naar het ziekenhuis om zijn tatoeage te laten verwijderen en wordt hij op slag verliefd op zijn dokteres. Wanneer ze hem afwijst omdat ze het te druk heeft, neemt hij haar mee op een geweldige en allesomvattende date die exact twee minuten duurt.

3. Jason Segel: Matchmaker (seizoen 1, aflevering 7)

CBS
Segels favoriete aflevering ooit is die met de ‘cockamouse’. Heel kort: Marshall en Lily panikeren nadat ze een vreemd beest in hun huis vinden. Zij denkt dat het een kakkerlak is, hij denkt dat het een muis is. Hence: de cockamouse. Het doden lukt hen niet, niet met insectenspray, niet met een telefoonboek. Uiteindelijk gooien ze het uit het raam. Tot op de dag van vandaag kan Marshall niet over het voorval spreken zonder kippenvel te krijgen.

4. Alyson Hannigan: Bad News (seizoen 6, aflevering 13)

CBS
Hannigans favoriete aflevering die is waarin ze Marshall moet vertellen dat zijn vader overleden is. “My dad’s dead? I’m not ready for this“, zegt hij in tranen. Hannigan vertelt in Inside The Actors Studio dat Jason Segel niet wist wat zij hem ging vertellen in de scène, alleen dat haar laatste woord ‘it’ zou zijn. “Dat was zo’n ervaring als acteur, het was ongelofelijk om te doen.”

5. Cobie Smulders: Of Course (seizoen 5, aflevering 17)

cbs

Bang, bang, bangity-bang, dat is het lied dat gezongen wordt in (onder andere) Smulders’ favoriete aflevering ooit. Daarin probeert Barney de schrijfster van Of Course You’re Still Single, Take a Look at Yourself, You Dumb Sl*t te verleiden en gebruikt Robin haar tips om foute mannen als Barney af te wijzen.

Eén ding is zeker: hoe flauw het laatste seizoen van HIMYM ook was, het zal altijd een legen – wait for it – dary serie zijn. Bekijk de volledige aflevering van Inside the Actors Studio hier.

Meer
Lees meer...