Dit zijn de ijsjes waar je zonder schuldgevoel van kunt smullen

De lente is in het land en dat betekent … tijd voor ijsjes! Voor wie verzot is op de koude lekkernij, maar toch een beetje op de lijn wil letten, hebben we dit handige overzicht gemaakt van ‘gezonde’ en ‘guilty’ ijsjes.

Het goede nieuws is, er zijn ijsjes die lekker én goed voor je lijn zijn. Je kan zonder schuldgevoel kiezen voor een waterijsje om het aantal calorieën dat je binnenspeelt te beperken.

Het gezondste ijs

Het waterijsje met de minste calorieën is het raketijsje van Ola. Met slechts 41 kcal is dit ijsje de overduidelijke winnaar in de categorie ‘ijsjes goed voor de lijn’. Calippo, Twister en het Festini perenijsje van Ola zijn ook waterijsjes die je zonder schuldgevoel kunt opeten, al kosten die je tussen de 60 en 100 calorieën per ijsje.

Het leuke is dat je ook makkelijk zelf waterijsjes kunt maken. Een beetje fruit in de blender gooien en in een vormpje gieten of wat stukjes vers fruit aangevuld met thee of fruitsap invriezen op een stokje en klaar. Gezonder dan dit kan je ijsje niet worden!

iStock

Magnum

Als je een extra rondje lopen over hebt voor een ijsje, dan kun je met veel plezier een Magnum eten. Het ijs dat overgoten wordt met chocolade heeft de meeste calorieën. De klassieke versie, zonder nootjes of een extra laagje chocolade of karamel is al goed voor 260 kcal.

Het ijs van Ben & Jerry’s is ook zo’n caloriebommetje. Een klein potje van 150 ml bevat gemiddeld 250 kcal, al kan het exacte aantal calorieën nog verschillen afhankelijk van de smaak die je kiest.

iStock

Schepijs

Stel jij zelf graag je ijsjes samen en ben je fan van schepijs? Daar kun je kiezen hoe gek of braaf je wil gaan wat het aantal calorieën betreft. Het schepijs dat het minst goed is voor je lijn is roomijs, met een gemiddelde van 110 kcal per bolletje.

Een alternatief voor schepijs is light ijs. Dat bevat minstens 30% minder calorieën dan hun ‘gewone’ variant. Twee bolletjes light ijs zijn nog altijd goed voor 130 kcal, maar dat is al een stuk minder dan de gewone ijsjes.

Nog een lekker alternatief is yoghurtijs, want dat bevat slechts 95 kcal per bolletje.

Wil je nog gezonder gaan? Dan kan je ook kiezen voor sorbet. Twee bolletjes sorbetijs zijn goed voor ongeveer 120 kcal.

Als je helemaal niet geeft om calorieën kun je natuurlijk helemaal gek gaan en ook nog slagroom, sprinkles, nootjes, koekjes, … toevoegen aan je ijsje. Het is tenslotte niet alleen maar een slanke lijn die belangrijk is; genieten is minstens even belangrijk!

iStock
Meer
Lees meer...