Left Right
scrollTop top

Dit zijn de meest gastvrije steden ter wereld met ook een goed scorende Belgische stad


Dit zijn de meest gastvrije steden ter wereld met ook een goed scorende Belgische stad

Citytrips zijn nog altijd heel hip, maar de ene stad is duidelijk de andere niet. Om je te helpen om de juiste bestemming te kiezen voor je volgende reisje, maakte online reisbureau Travelbird een top 100 van de meest gastvrije steden ter wereld. De eerste plaats is voor Singapore, voor Stockholm en Helsinki, maar ook Brugge doet het goed met een zestiende plaats.

Onvriendelijke locals, te druk, wijken waar je ’s nachts beter niet komt, geen talenkennis, … Er zijn heel wat redenen waarom je je in bepaalde steden soms als toerist niet zo welkom voelt. Gelukkig zijn er ook veel steden waar dat wel het geval is.

Omdat het gisteren World Cities Day was, onderzocht Travelbird wereldwijd 500 steden op hun gastvrijheid. Ze beoordeelden de steden op zeven verschillende categorieën en gaven hen telkens een score. Het onderzoek vroeg de mening van een expert, keek naar waar je als toerist de stad binnenkomt, de veiligheid, hoe gelukkig de inwoners zijn, hof ze goed Engels spreken, hoe gastvrij de locals zijn en wat het toeristisch draagvlak van de stad is.

Brugge meest gastvrije Belgische stad

Dat uitgebreid onderzoek leidde tot een top 100 die Travelbird bekend heeft gemaakt op zijn website … met Singapore als duidelijke winnaar. De stad deed de laatste tijd veel om de toeristen zo goed mogelijk te ontvangen, is heel ecologisch en heeft een van de beste vliegvelden ter wereld.

De Europese steden Stockholm en Helsinki vinden we op plaats twee en drie. Ook andere Scandinavische steden scoren goed. Kopenhagen (12) kreeg van de experts de hoogste score en in Oslo (8) zijn de inwoners volgens het onderzoek het gelukkigst.

Voor de meest gastvrije Belgische stad moeten we kijken op plaats 16. Brugge scoort heel goed, maar verliest veel punten in de categorie ‘Plaats van Binnenkomst’. Het wat verouderderde treinstation van Brugge houdt de West-Vlaamse stad dus weg van een veel hogere plaats. De stad is al enige tijd bezig om de omgeving van het station te vernieuwen, dus misschien scoort Brugge de volgende keer wel nog beter. Ook Brussel (35) en Antwerpen (61) staan in de lijst.

Bekijk hier de volledige top 100.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737