Dit zijn deze zomer volgens Lonely Planet de mooiste vakantieplekjes van Europa

Je vakantie ligt waarschijnlijk al vast of misschien ben je op die ultieme last-minute aan het wachten. Hoe dan ook zal dit lijstje je zeker in de stemming brengen. Lonely Planet pikte er tien plekjes uit die zij als de mooiste van Europa voor deze zomer bestempelen. Er zitten heel wat klassiekers tussen, maar toch ook enkele verrassingen die misschien een bezoekje waard zijn.

1. Griekenland

Thinkstock
De crisis zindert nog altijd na in Griekenland, maar de prachtige stranden en de unieke Griekse cultuur zijn uiteraard gebleven. Bovendien is het toerisme nog niet helemaal hersteld en dat is misschien een extra reden om nu eens naar het land of één van de vele Griekse eilandjes te reizen.

2. Ljubljana (Slovenië)

Thinkstock
Ideaal voor de citytrippers die van een kortere vakantie houden. Ljubljana staat er dit jaar niet alleen bij omdat het een mooie stad is. De Sloveense hoofdstad viert eigenlijk haar 2.000ste verjaardag. Zolang is het immers geleden dat de Romeinse kolonie Emona op de plaats van de huidige stad werd gesticht. Verwacht je dus maar aan speciale evenementen in een Romeins kleedje.

3. Het zuidwesten van Engeland

Thinkstock
Engeland is meer dan Londen alleen. Het zuidwesten van het land is zeker een rondreis waard. Je vindt er het echte platteland met prachtige uitzichten en betaalbare logeeradresjes. En natuurlijk moet je ook zeker een kasteel bezoeken, want die staan niet alleen in Schotland.

4. Italië

Thinkstock
Italië mag in deze lijst toch echt niet ontbreken? Het land biedt zoveel variatie met prachtige steden en schitterende stranden. En je kunt er ook nog eens uitstekend eten en drinken.

5. De Vikings van Denemarken

Thinkstock
Denemarken is niet alleen een heel mooi land, het heeft ook nog eens een rijk verleden. En dan komen we natuurlijk bij de Vikings terecht. In heel Denemarken kan je veel bijleren of dit volk dat ooit de wereldzeeën teisterde en voor ons toch erg mysterieus is gebleven.

6. Sevilla (Spanje)

Thinkstock
Weer eentje voor de citytrippers. We kennen allemaal Barcelona en Madrid al, maar in het zuiden van Spanje ligt nog een mooie stad. Sevilla is daardoor ook minder duur en de ideale plaats om je eens te ontspannen in een typisch Spaanse sfeer.

7. Buiten-Hebriden (Schotland)

Thinkstock
Wie Schotland al eens bezocht heeft, liet deze eilanden aan de westkust misschien links liggen, maar de Buiten-Hebriden bezitten wel erg mooie stranden, je kan er genieten van de lokale keuken en ze zijn rijk aan cultuur en geschiedenis. Bovendien tellen de Buiten-Hebriden liefst 119 eilandjes.

8. Plzen (Tsjechië)

Thinkstock
Praag hebben we haast allemaal wel eens gezien, maar als echte Belgen zouden we zeker eens langs Plzen moeten passeren. De Tsjechische stad is, zoals de naam al doet vermoeden, de bakermat van de pils. Je kan er dan ook tal van brouwerijen bezoeken of gewoon genieten van de knappe architectuur.

9. Stavanger (Noorwegen)

Thinkstock
Wie niet van drukke steden houdt, kan Stavanger misschien eens bezoeken. Deze stad in het zuiden van Noorwegen wemelt in de zomer van de activiteiten en er wordt jaarlijks een festival met straatkunst gehouden. En als je daar dan toch bent, raden wij je zeker aan om de schitterende natuur tussen Stavanger en Bergen (of zelfs verder) eens te bezoeken, want Noorwegen is gewoon fantastisch mooi.
Thinkstock

10. Toulouse (Frankrijk)

Thinkstock
La Douce France mag de lijst van Lonely Planet afsluiten. Toulouse is één van de mooiste en meest onderschatte steden van Frankrijk. Je vindt er prachtige architectuur en alles kost er een pak minder dan in het peperdure Parijs. En Toulouse ligt natuurlijk ook een pak zuidelijker dan de hoofdstad.
Meer
Lees meer...