Dit zijn volgens GaultMillau de 5 beste brasseries in Limburg (en ze zijn nog betaalbaar ook)

Dit zijn volgens GaultMillau de 5 beste brasseries in Limburg (en ze zijn nog betaalbaar ook)

Lekker gaan eten, we doen het allemaal al eens graag. Des te gezelliger is het om te gaan eten bij die gastvrije Limburgers. Ook GaultMillau ging langs in Limburg en deelde er punten uit. Wij kozen voor jullie vijf van de lekkerste én meest betaalbare plekjes uit.

1. Crudo – Hasselt

Het beste Italiaanse eten? Dat vind je vanzelfsprekend in Limburg, waar nog veel families van voormalige mijnwerkers wonen. Bij Crudo in Hasselt vind je de Italiaanse keuken terug, geserveerd als een echt kunstwerk op je bord. Ga na een dagje shoppen in Hasselt eten bij Crudo. Je zal snel ontdekken dat Italiaans eten véél meer is dan alleen maar pizza.

2. Bistro Bis (by Magis) – Tongeren

Een hele grote kaart heeft Bistro Bis niet, maar elk gerecht dat je wel wordt aangeboden, ziet er uit om op te eten (haha). GaultMillau gaf maar liefst 14/20 aan deze bistro en dat terwijl de prijzen héél betaalbaar zijn. Je kan dus maar beter snel een tafeltje reserveren en gaan proven van de chef’s ‘zwart gebakken zalm’ met citrus of het konijn met lentegroenten.

3. Food Emotions – Hamont-Achel

Gepekelde zeebaars met een garnituur van avocado, klinkt dat je als muziek in de oren? Dan moet je bij FOOD Emotions zijn in het Limburgse Hamont-Achel. Als je graag aangepaste dranken bij je eten hebt, dan hoef je ook geen schrik te hebben om nog naar huis te rijden, want de uitbaters van het restaurant hebben ook nog een hotel vlakbij. Mocht je na al hun lekkere eten zin hebben om zelf te koken, dan kan je de ingrediënten ook nog kopen in hun eetwinkel. Alles ineen, zeg maar.

4. Kaai-man – Hasselt

Je kan er heen voor een drankje in hun hippe bar, maar je kan ook heerlijk gaat eten in Kaai Man. Op het menu? Zo veel lekkere dingen dat je niet kan kiezen, maar ook daar hebben de uitbaters iets op gevonden, want bij Kaai Man wordt aan food sharing gedaan. Ga dus met een hele groep vrienden naar Kaai Man en proef ineens hun hele menu!

5. Mondevino – Borgloon

Mondevino verwoordt het zelf prachtig op hun website: eigentijdse gerechten en een mooie wijnkaart met zachte prijzen die zorgen voor een mooie afdronk. De wijn kan je ook kopen en mee naar huis nemen, want naast het restaurant is ook een wijnwinkel. Je kan terecht bij Mondevino voor een lunchmenu, maar ook ’s avonds zijn er overheerlijke gerechten genoeg om uit te kiezen.

Gesponsorde artikelen