Documentaire over David Holmes, de stuntman van Harry Potter die tijdens filmopnames verlamd raakte, komt naar Streamz

Volgende maand kan je op Streamz terecht voor een documentaire over het bijzondere levensverhaal van David Holmes. Die begon op jonge leeftijd als stuntdubbel van Daniel Radcliffe in de films van Harry Potter. Tien jaar later sloeg het noodlot toe en raakte hij tijdens de opnames van de voorlaatste film verlamd.

In 2000 begonnen de opnames van Harry Potter and the Philosopher’s Stone. De toen 11-jarige Daniel Radcliffe kroop daarvoor het eerst in de huid van de leerling-tovenaar Harry Potter. Op hetzelfde moment kwam ook de zes jaar oudere David Holmes bij de productie als stuntdubbel van Daniel Radcliffe.

Ongeval

Zes films lang zouden de twee onafscheidelijk zijn op de set. Gedurende tien jaar ontstond er diepe band tussen de acteur en zijn stuntdubbel. Maar in de voorbereiding op de zevende en voorlaatste film – Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 – gebeurde het ondenkbare. Bij een tragisch ongeluk liep David Holmes een ernstig letsel op aan zijn ruggenmerg. Daarbij raakte hij deels verlamd.

De jaren erna zouden zijn collega-stuntmannen en Daniel Radcliffe David Holmes en zijn familie altijd blijven ondersteunen. Maar toch was het vooral de enorme mentale weerbaarheid en veerkracht van de voormalige stuntman die hem over die dramatische gebeurtenis heen hielpen.

David Holmes: The Boy Who Lived

Dat trieste, maar ook mooie verhaal is nu gegoten in de documentaire David Holmes: The Boy Who Lived. Daarin horen we heel wat getuigen aan het woord die dicht staan bij David Holmes. We krijgen ook heel wat beelden te zien van hem als kind en van zijn werk als stuntman.

Bekijk hier de trailer van David Holmes: The Boy Who Lived:

David Holmes: The Boy Who Lived is vanaf donderdag 11 januari te bekijken via Streamz:

Meer
Lees meer...