‘Harry Potter’: Krijgen we oude bekenden te zien in nieuwe reboot?

In april kondigde Warner Bros. aan dat het werkt aan een nieuwe reboot van Harry Potter. Het zou gaan om een nieuwe reeks die meer dan 10 jaar zou lopen. Wanneer die precies zal verschijnen en wie erin te zien zal zijn, is nog niet bekend. Maar wat is de kans dat er enkele oude bekenden zullen terugkeren in de nieuwe reeks?

Warner Bros. Pictures liet in zijn aankondiging weten dat de nieuwe Harry Potter-serie opnieuw gebaseerd zal zijn op de boeken van J.K. Rowling. Aanvankelijk werd daarbij gedacht dat het zou gaan om één seizoen per boek. De reeks zou echter tien jaar lopen, al is daarbij wel niet gezegd dat het ook gaat om tien seizoenen. Mogelijk zullen bepaalde seizoenen dus in twee delen gelost worden.

Nieuwe serie

Er is nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt, maar er wordt verwacht dat de nieuwe reeks over Harry Potter pas in het seizoen 2025-2026 klaar zou zijn. De serie zal in de Verenigde Staten te zien zijn op de streamingdienst Max. Er zijn momenteel nog geen plannen om die dienst ook in ons land te lanceren.

Voor die nieuwe reeks zal er zonder twijfel op zoek worden gegaan naar drie nieuwe acteurs die de rollen van Harry Potter, Ron Weasley en Hermione Granger zullen spelen. Maar dat neemt niet weg dat de kans op een kleine terugkeer van enkele acteurs uit de originele filmreeks een mogelijkheid is.

Geen terugkeer

Al zal die terugkeer er voor acteur Daniel Radcliffe volgens hem niet inzitten. Dat vertelt hij in een interview met ComicBook.com. “Ze gaan proberen om met een propere lei te beginnen en ik ben er zeker van dat de makers er hun eigen stempel op willen drukken”, vertelt hij. “Ik denk niet dat ze een manier gaan zoeken om ‘oude Harry’ ergens te laten verschijnen. Maar ik wens hen oprecht al het geluk van de wereld.” Of andere acteurs, in kleinere rollen, wel nog zullen terugkeren, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...