Nostalgie: documentaire over games van skatelegende Tony Hawk op komst

documentaire over tony hawk belandt bij wood entertainment
YouTube

Wood Entertainment neemt de rechten van Ludvig Gür’s documentaire Pretending I’m a Superman – The Tony Hawk Video Game Story over. Dat maakte Variety bekend.

Tony Hawk was niet alleen een bekende skater. Hij werd ook bekend met de videogames die op hem zijn gebaseerd. De eerste Tony Hawk’s Pro Skater-serie kwam uit in 1999. De maker van de videospelletjes, Ralph D’Amato, onderhandelde met de CEO van Wood Entertainent, Tara Wood, over een mogelijke samenwerking.

Nooit eerder vertoonde beelden

Pretending I’m a Superman, van regisseur Ludvig Gür, vertelt het verhaal van de Tony Hawk-games van begin tot einde. De documentaire vertelt hoe Hawk evolueerde van skater tot personage in een bekend videospel. Ook wordt het bijna uitsterven van de skatecultuur besproken. De documentaire bevat nooit eerder vertoonde beelden en interviews met andere skatelegendes.

“Ik ben erg opgewonden om samen te werken met Wood Entertainment“, zei regisseur Gür. “Het is een lange reis geweest om de documentaire te maken en ik ben enthousiast dat het eindelijk zal worden vrijgegeven voor voor de fans van Tony Hawk”.

“In de documentaire komt het verhaal over onze succesvolle videogamereeks aan bod. Zowel de makers als de personen die erdoor geïnspireerd raakten, komen aan het woord”, vertelde Tony Hawk.

Meest succesvolle skater ooit

ISOPIX

Tony ‘The Birdman’ Hawk wordt gezien als de meest succesvolle skater ooit. Hij begon ermee toen hij negen was en op zijn twaalfde haalde Hawk al zijn eerste sponsorcontract binnen. Van de 103 wedstrijden waaraan hij deelnam, won The Birdman er 73.

Hawk stopte in 2003 met professioneel skaten. In totaal werden maar liefst zeventien verschillende videogames over hem gemaakt. Inmiddels is de Amerikaan 52 jaar (en wordt hij volgende week 53).

Gesponsorde artikelen