Documentaire ‘The Program: Cons, Cults and Kidnapping’ staat nu op Netflix

Netflix komt tegenwoordig regelmatig met nieuwe documentaires. De volgende in dat rijtje is The Program: Cons, Cults and Kidnapping. Daarin wordt dieper ingegaan op de scholen waar “probleemkinderen” naartoe worden gestuurd in de Verenigde Staten. Deze scholen hadden als doel om de jongeren weer op het rechte pad te krijgen, maar hadden het tegengestelde effect.

Misschien dreigden je ouders er vroeger ook mee dat ze je naar “het verbeteringsgesticht” zouden sturen als je stout was. In de Verenigde Staten zijn er echt van die scholen waar probleemkinderen weer “op het rechte pad worden gezet”. Maar in realiteit was het een plaats waar jongeren gemanipuleerd en mishandeld werden. De documentaire The Program: Cons, Cults and Kidnapping zal een inkijk geven in deze scholen met getuigenissen van voormalige studenten.

The Program: Cons, Cults and Kidnapping

De documentaire The Program: Cons, Cults and Kidnapping is gemaakt door Katherine Kubler die zelf naar The Academy at Ivy Ridge ging, een school voor probleemkinderen. Ze kon de school verlaten, maar kampt nog steeds met het trauma dat ze daar opliep. Daarom besloot ze om dit vast te leggen in een documentaire, die vanaf nu te zien is op Netflix.

Katherine Kubler omschrijft haar tijd op The Academy at Ivy Ridge als een gevangeniservaring. De school werd voorgesteld als een plaats waar probleemkinderen heropgevoed konden worden, maar de manier waarop dit gebeurde, was allesbehalve aangenaam. Zo werden de kinderen uit hun vrijheden ontnomen en mochten ze niet praten, lachen, naar buiten gaan of communiceren met de buitenwereld.

In de officiële trailer werd al meteen duidelijk hoe streng het er op de school aan toeging en blijkbaar is The Academy at Ivy Ridge niet de enige school waar deze kinderen naartoe gestuurd werden om heropgevoed te worden. Zo waren er ook verschillende andere scholen in de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Op het einde van de trailer kwamen we ook te weten dat dit soort scholen nog steeds bestaan.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Program: Cons, Cults and Kidnapping:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...