Documentaire ‘Victim/Suspect’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar een gloednieuwe documentaire. Het gaat om de film Victim/Suspect die het verhaal zal volgen dat journaliste Rae de Leon aan het licht bracht. Zij ontdekte dat er in de Verenigde Staten een opmerkelijk en schandalig patroon te bemerken was. Jonge vrouwen die bij de politie aangifte gingen doen van seksueel misbruik, werden uiteindelijk zelf gearresteerd en zelfs opgesloten in de gevangenis voor het geven van een valse verklaring. 

De docufilm Victim/Suspect is sinds vandaag te vinden op Netflix. In de film wordt dieper ingegaan op het fenomeen waarbij slachtoffers van seksueel misbruik niet geloofd worden en uiteindelijk zelf veroordeeld worden. 

Victim/Suspect

Victim/Suspect brengt het shockerende verhaal dat door journaliste Rae de Leon werd ontdekt. Zij werkte als reporter bij het Center for Investigative Reporting. Maar daar merkte ze dat er iets niet pluis was. Heel wat jonge vrouwen kwamen aangifte doen van seksueel misbruik, maar in plaats van dat ze geholpen werden, werden zij uiteindelijk beschuldigd van het geven van valse verklaringen. Rae de Leon vond uiteindelijk meer dan 160 zaken waarbij vrouwen die aangifte kwamen doen uiteindelijk zelf gearresteerd werden. 

In de documentaire volgen we Rae de Leon tijdens haar onderzoek. Daarbij gaat ze ook in dialoog met verschillende slachtoffers en krijgen we ook beelden te zien van hun ondervragingen. Daaruit blijkt dat de agenten telkens een soortgelijke manier gebruikten om de meisjes op zo’n manier te laten spreken over de feiten dat ze zelf als dader gezien konden worden. “De boodschap die hiermee gegeven wordt aan alle slachtoffers van seksueel misbruik, is dat ze zelf veroordeeld kunnen worden als de politie hen niet gelooft”, horen we een expert zo zeggen. 

De film ging in debuut tijdens het Sundance Film Festival, maar is vanaf vandaag te vinden op Netflix. 

Bekijk hier nog eens de trailer voor Victim/Suspect:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...