Spectaculaire documentaire ‘God Forbid: The Sex Scandal That Brought Down a Dynasty’ krijgt eerste trailer

Documentaires over schandalen doen het altijd goed op streamingdiensten, zeker als er de nodige seks bij betrokken is. Daarom wordt er ook hard uitgekeken naar God Forbid: The Sex Scandal That Brought Down a Dynasty. Dat spectaculair verhaal begint met een ‘eenvoudige’ affaire, maar wordt al snel zo groot dat zelfs voormalig Amerikaans president Donald Trump erbij betrokken is.

God Forbid: The Sex Scandal that Brought Down a Dynasty vertelt het absurde verhaal van de jonge Giancarlo Granda. Die werkte in 2012 als jonge twintiger in het Fontainebleau Hotel in Miami, Florida als redder aan het zwembad. Daar kreeg een affaire met een oudere vrouw, die Becki Falwell bleek te zijn.

Becki is de vrouw van Jerry Falwell Jr., de steenrijke evangelistische baas van de Liberty University, die ooit door Jerry Falwell Sr. was opgericht. Falwell Jr. keurde de affaire van zijn vrouw echter goed en voor Granda het goed en wel doorhad was hij bevriend met heel de familie en had hij van de ene dag op de andere een luxeleventje.

Donald Trump

In 2016 zou Jerry Falwell Jr. zijn steun uitspreken voor toenmalig presidentskandidaat Donald Trump en hem ook financieel steunen. De jaren daarop bleef de evangelist Trump door dik en dun steunen, ondanks kritiek van onder andere medewerkers van de Liberty University.

De val van de dynastie Falwell begon in 2020 toen Jerry een foto deelde op Instagram met een jongere vrouw. Bij beiden stond op die foto hun broek open. Liberty University schorste zijn baas kort daarop en media begonnen te spitten in het privéleven van de familie Falwell. Kort daarna kwam het ene schandaal na het andere naar boven.

De documentaire God Forbid: The Sex Scandal that Brought Down a Dynasty is van de hand van Billy Corben. Die maakte vorig jaar voor Netflix al de opvallende docureeks Cocaine Cowboys: The Kings of Miami. Zijn nieuwste documentaire zal 1 november verschijnen op de Amerikaanse streamingdienst Hulu en bij ons vermoedelijk te zien zijn via Disney+.

Bekijk hier de trailer van God Forbid: The Sex Scandal That Brought Down a Dynasty:

God Forbid: The Sex Scandal That Brought Down a Dynasty verschijnt op 1 november op Hulu en waarschijnlijk bij ons op Disney+.

Meer
Lees meer...