Nieuw te streamen vanaf deze week: ‘Hit And Run’ van de makers van ‘Fauda’, Joseph Gordon-Levitt in ‘Mr. Corman’, ‘Vivo’ met Lin-Manuel Miranda en ‘Cooking With Paris’

Een kookprogramma met Paris Hilton, het lijkt op het grapje van de week. Gelukkig zijn er deze week ook serieuze series en films die hun debuut maken zoals Hit & Run, van de makers van Fauda, of Mr. Corman, waarin Joseph Gordon-Levitt niet alleen acteert, maar waar hij ook voor schreef, regisseerde en produceerde. Voor wie absoluut wil lachen: ook de Urbanus-klassiekers Hector en Koko Flanel zijn te streamen vanaf deze week. Een overzicht.

Series

Hoe zou het zijn met Joseph Gordon-Levitt? Het is een vraag die we ons de laatste tijd wel eens stelden, want hoewel hij weliswaar een rol speelde in The Trial Of The Chicago 7 en met 7500 een film had die vorig jaar op Amazon Prime verscheen, was het lang geleden dat we hem nog eens echt in een ruchtmakende rol zagen spelen. Blijkt dat Gordon-Levitt vooral hard aan het werken was aan Mr. Corman, zijn nieuwe reeks op AppleTV+. In die reeks is hij niet alleen acteur, maar hij regisseerde ook alle afleveringen, schreef er vijf en was ook producer van dienst.

Hij speelt Josh Corman, een kunstenaar in hart en nieren, maar niet van beroep. De laatste tijd gaat het niet zoals hij wil: zijn ex-verloofde Megan is verhuisd waardoor zijn vroegere schoolvriend bij hem is ingetrokken en zijn levenslange droom van een carrière in de muziek is niet uitgekomen waardoor hij is moeten gaan lesgeven. Zich ervan bewust dat hij nog veel heeft om dankbaar voor te zijn, worstelt Josh niettemin met gevoelens van angst, eenzaamheid en twijfel aan zichzelf. De eerste twee afleveringen zijn nu te bekijken, daarna volgt elke week een nieuwe aflevering.

We kijken ook uit naar Hit & Run op Netflix, een nieuwe Israëlische reeks van de producers die ons eerder al de topserie Fauda brachten. In deze reeks volgen we Segev, een man die ontdekt dat het ongeluk waarbij zijn Amerikaanse vrouw betrokken was, meer was dan zomaar een ongeluk.

Juli was een rustige maand voor Amazon Prime, maar in augustus zullen enkele nieuwe langverwachte nieuwe series op de streamingdienst verschijnen. Het is nog even wachten op Nine Perfect Strangers en Kevin Can F**k Himself, want eerst is het nog de beurt aan Cruel Summer. De serie speelt zich af gedurende drie zomers van de jaren 90 – in 93, 94 en 95 – in een klein stadje in Texas. Kate, een populaire tiener, raakt vermist. Niet lang daarna transformeert een ogenschijnlijk niet-verwant meisje van een lief en redelijk onzichtbaar meisje tot het meest populaire meisje van de stad, en groeit uiteindelijk uit tot de meest verachte persoon in Amerika.

Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D. is al enige tijd afgelopen, maar Belgische fans die de serie op een legale manier wilde bekijken konden tot nu toe het laatste seizoen niet bekijken. Zes seizoenen van de reeks stonden al enige tijd op Disney+, daar is nu dus ook het zevende en laatste seizoen aan toegevoegd.

En voor een portie pulp kunnen we aankloppen bij Netflix waar ze het tweede seizoen van Control Z op ons loslaten. De Mexicaanse serie vertelt het verhaal van een anonieme hacker die alle geheimen van een groep studenten blootlegt. Studenten met status worden ineens gepest en er ontstaat overal ruzie. Het moment voor studente Sofia om uit te zoeken wie hierachter zit. Aan het begin van het tweede seizoen probeert een onbekende in naam van Luis wraak te nemen. Als dat je heel erg aan Gossip Girl doet denken, is dat vast geen toeval.

Nieuwe films

Lin-Manuel Miranda is alomtegenwoordig. De verfilming van In The Heights was in ons land dan geen cinemaklepper, het was wél een uitstekende film. Later dit jaar komt ook het regiedebuut van Miranda – Tick, Tick, Boom… – op Netflix en nu is hij één van de stemmen in de nieuwe animatiefilm Vivo op Netflix. In Vivo draait het om een unieke kinkajou, – ook bekend als een ‘honingbeer’ – uit het regenwoud. Die brengt zijn dagen samen met zijn baasje Andrés door als muzikant op een levendig plein in Havana. Ze spreken weliswaar niet dezelfde taal, maar Vivo en Andrés vormen het perfecte duo vanwege hun gedeelde liefde voor muziek. Als het noodlot echter toeslaat vlak nadat Andrés een brief ontvangt van zijn grote liefde Marta Sandoval, die hem uitnodigt voor een van haar optredens in Miami, moet Vivo van zijn baasje een liefdesbrief in de vorm van een lied overbrengen naar Marta.

Ook nieuw op Netflix is de Franse fantasythriller La Nuée, The Swarm in het Engels. In La Nuée draait het om Virginie en haar familie die, om de boerderij voor een faillissement te behoeden, begint met het kweken van eetbare sprinkhanen. Virginie ontwikkelt een obsessieve band met hen, maar krijgt ook af te rekenen met vijandige reacties van boeren uit de buurt. Wanneer Virginie ten val komt, komt ze er ook achter dat haar sprinkhanen verzot zijn op bloed.

Oudere films

Netflix neemt ons opnieuw mee naar het feestgedruis van de roaring 20’s in The Great Gatsby (2013). In de bruisende film van Baz Luhrmann speelt Leonardo DiCaprio de altijd feestende miljonair Jay Gatsby. Schrijver Nick Carraway neemt zijn intrek in de buurt van de immense villa en leert ook Daisy kennen, de nicht van de miljonair gespeeld door Carey Mulligan, en haar man Tom (een rol van Joel Edgerton).

In 2009 kwam Star Trek in de zalen, een reboot van J.J. Abrams die inzoomde op de jonge jaren van James T. Kirk en Spock. Bijna alle personages worden door nieuwe acteurs gespeeld, de hoofdrollen in de start van deze filmreeks zijn voor Chris Pine, Zachary Quinto, Eric Bana, Winona Ryder en Zoë Saldana. De film is nu te bekijken op Netflix.

Het is koffiedik kijken wat het volgende project van Quentin Tarantino gaat worden nu hij net zijn roman heeft uitgebracht die dieper in het universum van Once Upon A Time…In Hollywood duikt. Luidop droomt Quentin van een Kill Bill 3, maar hij heeft het ook al gehad over een eigen Star Trek-film, een eigen Bond-film of een reboot van de eerste Rambo-film First Blood. Al die films zijn er voorlopig niet, maar Jackie Brown (1997) is er wél en is op Netflix te bekijken. Daarin speelt Pam Grier het titelpersonage, een stewardess die wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas. Ze krijgt een aanbod om met de politie samen te werken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt te kunnen pakken.

https://www.youtube.com/watch?v=HlAECQzTkfY&ab_channel=Miramax

Er zijn ook al 21 jaren gepasseerd sinds de release van Cast Away (2000) en dus is deze film met Tom Hanks intussen een klassieker te noemen. Het verhaal is bekend: Hanks speelt een man wiens vliegtuig neerstort. Hij is de enige overlevende en spoelt aan op een onbewoond eiland, in het gezelschap van een boel pakketjes die voor altijd ongeleverd zullen blijven. Hij zoekt er manieren om te overleven en maakt ook een vriend, Wilson de volleybal. Zo lang Cast Away op het onbewoond eiland blijft, is dit een inventieve en uitstekende film. Zeker een kijkbeurt waard en nu terug te vinden op Netflix.

Via Streamz+ kan je kijken naar Groundhog Day (1993), nog altijd de beste film over het vast komen te zitten in een tijdlus. Bill Murray speelt in deze klassieker een uitgebluste weerman die de tijdlus in zijn eigen voordeel wil gebruiken om het hart van zijn collega Rita te veroveren.

Via Streamz+ kan je al een heleboel Vlaamse films bekijken, daar zijn er nu weer een aantal bijgekomen. Zo kan je nu ook Ben X (2007) van Nic Balthazar bekijken, maar er wordt ook verder het verleden in gedoken. Zo zijn ook de Urbanus-films Hector (1987) en Koko Flanel (1990) te bekijken en die films zijn nog steeds nummer twee en drie in de lijst van de Vlaamse films met de meeste bioscoopbezoekers.

Uit een nog verder verleden komen op Streamz+ Brussels By Night (1983) van Marc Didden en Zaman (1983) aanvliegen. Die laatste is de derde film van Patrick Le Bon en de film die gezien wordt als de eerste Vlaamse politiefilm en een film die zijn tijd destijds ver vooruit was. Erik Van Looy noemde die film één van de inspiratiebronnen voor zijn eigen De Zaak Alzheimer (2003), die ook nog altijd via Streamz+ te zien is.

Docu & Reality

Als we dan nog even bij Streamz blijven: daar kunnen we kijken naar de driedelige reeks Obama: In Pürsuit Of A More Perfect Union, een reeks die in première ging precies op de zestigste verjaardag van Obama. In drie delen worden we meegenomen door het leven van deze historische president, van zijn jeugd tot zijn presidentschap in een Amerika dat wordt verscheurd door ongelijkheid.

“Homotherapie”, het is helaas nog altijd een ding in de wereld. In de documentaire Pray Away op Netflix praten voormalige leiders van de beweging en een slachtoffer over het voortbestaan van de beweging en over hoe schadelijk ze is.

Vorige week hadden we het nog over How To Sell Drugs Online (Fast) toen het derde seizoen van die Duitse serie in première ging. In Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord wordt het waargebeurde verhaal verteld dat achter de serie schuilgaat. Een zekere Max S. vertelt hoe hij als puber een drugimperium opbouwde vanuit zijn slaapkamer.

Nog een verhaal over drugs serveert Netflix in Cocaine Cowboys: The Kings Of Miami. De zesdelige docureeks vertelt het verhaal van twee schoolvrienden die hun bescheiden leventjes achter zich laten, naar Miami trekken en zich daar opwerken tot de machtigste drugbaronnen van de streek.

Van drugs naar koken, het is een klein stapje. Voor zo ver we weten kookt Paris Hilton in Cooking With Paris niet met drugs, al weet je maar nooit. Een kookshow met Paris Hilton, het is iets wat we nooit nog gedacht hadden te zien. Waarschijnlijk dachten ze bij Netflix net hetzelfde toen het idee werd gesuggereerd, maar kijk: de wonderen zijn de wereld nog niet uit. In de eerste zes afleveringen van de show maakt Hilton brunch en taco’s, houdt ze een Italian Night en serveert ze een luxe steakhousediner. Ze hoeft het allemaal niet alleen op te eten, want onder andere Kim Kardashian, Demi Lovato en de rapper Saweetie zijn enkele van haar gasten. De ramptoerist in ons wil dit eigenlijk wel eens zien.

Meer
Lees meer...