Nieuw te streamen deze week: ‘F*** You Very, Very Much’, ‘How To Sell Drugs Online (Fast)’ en ‘Outer Banks’ zijn terug

De zomervakantie is zo ongeveer halfweg en dat was in het verleden vaak het moment waarop je koters dan wel pubers beginnen te zeuren dat ze zich vervelen. Dat was het verleden, want nu kan je ze dan gewoon laten streamen tot ze erbij neervallen. Ook deze week is er te veel nieuwe en goeie content om te kunnen bekijken in één mensenleven. Wij maken al een eerste selectie.

Series

Beginnen doen we met een serie uit eigen land, want Streamz pakt uit met F*** You Very, Very Much, een wel erg leuke nieuwe reeks van Bert Scholiers met Frances Lefebure, Daphne Wellens en Evelien Bosmans in de rollen van een stel dertigers die elk op hun eigen manier worstelen met het leven. De reeks is slim, bijdehand geschreven en zit tjokvol referenties. En nee, het is niet omdat het een serie over drie vrouwen betreft dat het daarom ook een vrouwenserie is. F*** You Very, Very Much is voor iedereen. Lees er alles over in het interview dat we over de reeks hadden, en begin daarna maar gewoon te kijken.

Gaat al iets langer mee, maar is ook nog steeds leuk: de Duitse reeks How To Sell Drugs Online (Fast) die naar onze goesting een nog iets te klein bereik heeft op Netflix. De reeks gaat over een tiener die vanuit zijn eigen slaapkamer een drughandel weet op te zetten die snel grootse proporties aanneemt. Aan het begin van het derde seizoen kampt de site van MyDrugs met bugs en zit Moritz met de handen in het haar, zonder plan en zonder vrienden. Verderop in het seizoen staat ook nog een tripje Rotterdam gepland!

Voor het vakantiegevoel kan je op Netflix naar Outer Banks kijken. De Amerikaanse (tiener)dramareeks kon met zijn eerste seizoen uitstekende cijfers voorleggen en dus hoeft het niet te verbazen dat er nu ook een tweede seizoen is. In dat tweede seizoen gaat de schattenjacht van de vrienden gewoon door en worden John B en Sarah in een benarde positie gebracht.

Iets ouder al, maar voor het eerst te streamen bij ons is Pitch, dat nu via Disney+ te bekijken is. Pitch liep maar één seizoen (2016-2017) en werd ontwikkeld door Dan Fogelman, de man achter de succesreeks This Is Us. De hoofdfiguur in de reeks is Ginny Baker, een jonge vrouwelijke werper in het honkbal. Ze wordt als eerste vrouw gekozen om bij de San Diego Padres te komen spelen.

Nieuwe films

Ook via Disney+ is nu Jungle Cruise te zien, hun nieuwe blockbuster die sinds woensdag ook in de bioscopen draait. Onder andere Dwayne “The Rock” Johnson en Emily Blunt zijn te zien in een avonturenfilm die zich afspeelt in de jaren twintig van de vorige eeuw. Kapitein Frank neemt een broer en zus mee op een missie om een boom in de jungle te zoeken die helende krachten heeft. Tijdens hun zoektocht zullen ze op de proef worden gesteld door de gevaren in de jungle en het feit dat ze niet de enigen zijn die de boom willen vinden. De film werd gebaseerd op de gelijknamige attractie in de Disney-parken. In de bijrollen is schoon volk te zien als Jesse Plemons, Edgar Ramirez, Jack Whitehall en Paul Giamatti. De film is nu enkel thuis te bekijken via VIP Premium Access.

Netflix hoopt dan weer wat publiek aan te trekken door niemand minder dan Jean-Claude Van Damme op te voeren in een nieuwe film. De intussen toch al jonge zestiger speelt in The Last Mercenary een voormalig geheim agent die moet terugkeren naar Frankrijk wanneer zijn zoon wordt beschuldigd van wapen- en drughandel. De zoon is echter tegen wil en dank betrokken geraakt bij een maffia-operatie, waardoor de voormalig geheim agent zijn onschuld moet zien te bewijzen.

Als je dan nog behoefte hebt aan een genrefilm is er Boss Level, een film van hulu die bij ons op Netflix geland is. In deze film – met onder andere Mel Gibson en Naomi Watts – komen we samen met een voormalig commando terecht in een tijdlus waarin hij steeds de dag van zijn moord herbeleeft. Hij probeert de tijdlus te gebruiken om het raadsel van zijn voortijdige dood te ontrafelen.

Om het Netflix-rijtje af te sluiten noemen we hier ook nog het vermakelijke The Good Liar, een film met Ian McKellen en Helen Mirren die bij ons in de zalen kwam in november 2019 en nu op Netflix te vinden is. De twee leren elkaar kennen via een datingsite. De man in kwestie blijkt charmant en grappig, maar heeft ook een crimineel verleden.

Voor onze vrienden die ook Streamz+ hebben: daar raden we deze week The Last Vermeer aan, eveneens een film over een zwendelaar. De film vertelt het verhaal van kunstschilder Han van Meegeren, de alcoholicus die een valse Vermeer verpatste aan Hermann Göring. Het onderzoek naar deze collaboratie wordt in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog gevoerd door de soldaat Joseph Piller, lid van het Nederlands verzet. U zal onder andere Guy Pearce en Vicky Krieps herkennen in de hoofdrollen.

Eveneens op Streamz+ kan je Plus One vinden, een romcom voor iedereen die huwelijken de horror vindt. De vrijgezelle studievrienden Ben en Alice sluiten een pact: ze gaan één hectische zomer lang die neerkomt op ongeveer één bruiloft per weekend samen naar alle huwelijken. Terwijl ze zich toast na toast door de bruiloften van pasgetrouwde vrienden en familie slepen, waaronder die van Ben’s vader, struinen ze de tafels af op zoek naar eenzame metgezellen, of op zijn minst wat afleiding.

Oudere films

We blijven nog even bij Streamz+, want ook Stand By Me (1986) willen we zeker als tip meegeven. In deze klassieker, gebaseerd op een novelle van Stephen King, gaan vier vrienden – we bevinden ons in het jaar 1958 – op zoek naar het lichaam van een verdwenen jongen. Tijdens dit reisje wordt de vriendschap van de vier jongens zwaar op de proef gesteld. Sindsdien vaak als inspiratiebron gebruikt, maar nooit geëvenaard. In deze compacte film zien we jeugdige versies van Will Weathon, Corey Feldman en de legendarische River Phoenix.

Op Netflix kan je dan weer Creed (2015) vinden, de eerste van de spin-off reeks van de Rocky-films en de zevende film waarin het personage Rocky Balboa mocht opdraven. In Creed reist de zoon van Apollo Creed naar Philadelphia waar hij Rocky Balboa ontmoet en hem vraagt om zijn bokstrainer te worden. De zoon, Adonis, heeft zijn vader nooit gekend omdat deze overleed voor zijn geboorte. Rocky is niet meer actief in de bokswereld maar ziet het talent in Adonis en besluit de uitdaging aan te gaan.

Ook Disney+ voegt elke week enkele films aan hun aanbod toe. Sinds deze week is het uitstekende A Private War (2018) te vinden met Rosamund Pike in de rol van van de Amerikaanse oorlogsjournaliste Marie Colvin.

In het vermakelijke Wilson (2016), ook op Disney+ is het Woody Harrelson (die de voorbije week 60 werd) die gestalte geeft aan Wilson, een brompot die aan iedereen behalve aan zijn hond een hekel blijkt te hebben. Toch probeert hij contact te maken met vreemden, maar de conversaties blijven hopeloos eenzijdig. Dan ontdekt Wilson dat hij een dochter heeft.

Onnozel, maar vermakelijk en ook nieuw op Disney+: Hot Shots! (1991) en Hot Shots! – Part Deux (1993), de films met Charlie Sheen van begin jaren negentig waar heel wat filmklassiekers geparodieerd worden. In het eerste deel draait het om Topper Harley, een Amerikaanse piloot, die na een vliegtuigongeval bij een groep indianen gaat wonen. Hoewel hij aan zijn capaciteiten als piloot was gaan twijfelen, wordt hij toch overgehaald om opnieuw te vliegen. In het eerste deel worden onder andere – heel duidelijk – Top Gun, Dances With Wolves en Rocky door de mangel gehaald. In het tweede gedeelte moeten onder andere Rambo, RoboCop, Terminator en Star Wars eraan geloven.

Docu & Reality

Een pareltje en helemaal nieuw op Disney+ is de gloednieuwe muziekdocumentaire Summer Of Soul. Questlove van The Roots buigt zich in deze film over het Harlem Cultural Festival van 1969. Dat festival duurde uiteindelijk zes weken en had performers als Stevie Wonder, Nina Simone, The Staple Singers, Gladys Knight & The Pips en Sly & The Family Stone, maar is een beetje vergeten door de tijd. Questlove gaat na hoe dit is kunnen gebeuren. De film won de Grand Jury Prize en de Audience Award gewonnen op Sundance dit jaar en wordt de beste muziekdocumentaire aller tijden genoemd.

Meer muziek is er op AppleTV+, want zij hebben niemand minder dan producer Mark Ronson kunnen overhalen om te komen praten over muziek. In de zes afleveringen van Watch The Sound With Mark Ronson heeft hij het over Auto-Tune, samples, reverb, synthesizers, drummachines en distortion. Hij doet dat niet alleen, maar krijgt het gezelschap van onder andere Paul McCartney, Charli XCX, Dave Grohl en – hij weer – Questlove.

Een driedelige documentaire rond John DeLorean is te zien op Netflix. In Myth & Mogul: John DeLorean draait het om de man die carrière wist te maken bij General Motors en uiteindelijk zijn eigen auto wilde ontwerpen. De merknaam werd wereldberoemd doordat de DeLorean DMC-12 prominent gebruikt werd in de Back To The Future-films. Toch ging het bedrijf van John DeLorean in 1982 failliet In de derde aflevering gaat het dan ook over de aanzienlijke financiële problemen en de geruchtmakende strafvervolging.

Afsluiten doen we met Tattoo Redo, een nieuwe realityreeks op Netflix over mensen die ooit een ongelukkige tattoo hebben laten zetten. Topkunstenaars bedekken de ongewenste tattoos en vervangen ze door nieuwe, gekozen door de dierbaren van de getatoeëerden.

Meer
Lees meer...