Quentin Tarantino maakt een boek van het script van ‘Once Upon A Time In Hollywood”

Goed nieuws voor de fans van regisseur Quentin Tarantino en z’n recentste film Once Upon A Time In Hollywood. Tarantino gaat namelijk een boek schrijven dat gebaseerd is op het script van die film. Het boek zal zelfs nog dieper gaan, en verschillende verhaallijnen uit de film verder uitwerken.

In Once Upon A Time In Hollywood leerden we acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en z’n beste vriend en stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) kennen. Zij proberen relevant te blijven in de sterk veranderende filmwereld van de jaren 1960.

Op hun pad komende ze verschillende mensen tegen die ondertussen legendarische figuren zijn geworden. Het gaat onder andere om actrice Sharon Tate (Margot Robbie) en crimineel Charles Manson (Damon Herriman).

Oscars

Once Upon A Time In Hollywood is volgens critici de beste film van regisseur Quentin Tarantino. En dat was ook te zien aan het aantal prijzen waarvoor die genomineerd was. De film was voor maar liefst tien Oscars genomineerd, en won uiteindelijk twee prijzen. Eén daarvan ging naar Brad Pitt, die het beeldje voor de Beste Mannelijke Bijrol had gewonnen.

Once Upon A Time In Hollywood-boek

Eén van de categorieën waarin Once Upon A Time In Hollywood genomineerd was, maar uiteindelijk niet won, was die van Beste Scenario. En dat scenario wil Tarantino nu nog wat uitbreiden. De regisseur gaat namelijk een boek schrijven!

In dat boek zullen de avonturen van Rick en Cliff uit Once Upon A Time In Hollywood nog wat uitgebreid worden. Jep, aan een drie uur durende film had Quentin Tarantino niet genoeg om alles te vertellen wat hij wilde.

Enorm trots

“In de jaren 1970 waren boeken van films de eerste ‘volwassen’ boeken die ik las”, vertelde hij aan entertainmentwebsite Deadline. “En tot op vandaag hou ik enorm van dat genre. Dus als liefhebber ben ik enorm trots dat ik mag aankondigen dat Once Upon A Time In Hollywood mijn bijdrage is aan dit vaak nogal gemarginaliseerde, maar geliefde subgenre in literatuur.”

“Ik vind het zo spannend om m’n personages en hun wereld nog verder uit te werken in een literaire versie die (hopelijk) mooi naast z’n cinematografische tegenhanger zal staan.”

Meer
Lees meer...