‘Once Upon A Time … In Hollywood’ krijgt een spin-off-serie van de hand van Tarantino

Bounty Law Quentin Tarantino Once Upon A Time In Hollywood Leonardo DiCaprio
Once Upon A Time In Hollywood

Quentin Tarantino heeft met Once Upon A Time … In Hollywood een nieuwe kaskraker aan z’n palmares toegevoegd. Maar de film reikt veel verder dan dat. Tarantino gaat namelijk een serie maken die op de film gebaseerd is!

Once Upon A Time … In Hollywood is de meest recente film op het palmares van regisseur Quentin Tarantino. De film gaat over Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), een voormalige televisiester, en z’n stunt double Cliff Booth (Brad Pitt). Het duo probeert het te maken in het Los Angeles op het eind van de jaren 1960.

Serie over het personage van Leo’s personage

DiCaprio’s personage Rick Dalton was de grote ster uit de fifties-reeks Bounty Law. En die komt er binnenkort ook écht. Dat heeft Once Upon A Time … In Hollywood-regisseur Quentin Tarantino tijdens een interview met entertainmentwebsite Deadline laten vallen.

Bounty Law zal gaan over Jake Cahill, het personage dat Rick Dalton (het personage van Leonardo DiCaprio) in Once Upon A Time … In Hollywood vertolkt. Daar was Tarantino heel duidelijk over: het gaat over Cahill, niet over Dalton.

Succes gegarandeerd

Quentin Tarantino is van plan om Bounty Law zelf te schrijven en te regisseren. Maar de kans dat hij er ook Leonardo DiCaprio zal kunnen bij betrekken, is redelijk klein (of zelfs onbestaande). De kans dat de serie opgepikt wordt door de grote televisienetwerken, is dan weer wél heel groot.

Da’s eerst en vooral zo doordat Tarantino er z’n schouders onder steekt. Een serie van de hand van één van de grootste Hollywood-regisseurs kan toch onmogelijk slecht zijn, niet? De tweede reden is dat Bounty Law maar vijf afleveringen zal tellen en dus niet oneindig door zal blijven gaan.

Laatste film, maar niet eerste serie

Quentin Tarantino had eerder al laten weten dat Once Upon A Time … In Hollywood (die genomineerd is voor verschillende Oscars!) z’n op één na laatste film zou worden. Hij gaat er dus nog één regisseren voor hij op pensioen gaat. Die woorden mogen we letterlijk nemen: z’n carrière als filmregisseur zit er bijna op, maar misschien volgt er nu wel één in de televisiewereld.

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat Tarantino meewerkt aan een serie. In de jaren 1990 regisseerde hij een aflevering van ER, de ziekenhuisserie met onder andere een jonge George Clooney. Een tiental jaren later maakte hij ook nog verschillende afleveringen van CSI.

Spannend om verhaal te vertellen in een half uur

Een serie maken, wordt sowieso een uitdaging voor Tarantino. De regisseur vertelde tijdens het interview namelijk dat het spannend zou worden om een dramatisch verhaal te kunnen vertellen in een half uurtje.

Dat het een uitdaging wordt, is niet verrassend. Sinds 1992 heeft Quentin Tarantino namelijk nog maar drie films gemaakt die minder dan twee uur duurden. Het grootste deel van z’n films hangt rond de 160 minuten (oftewel een dikke tweeënhalf uur).

Het hoogtepunt op vlak van tijd? Dat was The Hateful Eight. De film bestaat in verschillende versies, waarvan de “kortste” 168 minuten duurt en de langste 210 minuten. (Nee, da’s geen tikfout, de film duurde écht drieënhalf uur.) Misschien was het net iets te veel van het goede, want The Hateful Eight was helemaal niet het meesterwerk dat verwacht werd.

Gesponsorde artikelen