Left Right
scrollTop top

Tarantino deelt playlist met favoriete tracks uit zijn eigen films: The White Stripes, Johnny Cash, Ennio Morricone en meer


© epa: Quentin Tarantino

De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino heeft op Spotify een gigantische afspeellijst gepubliceerd van zijn favoriete liedjes uit zijn eigen films. De meest opvallende songs uit de selectie zijn Bang Bang van Nancy Sinatra voor de film Kill Bill:Volume 1You Never Can Tell van Chuck Berry voor Pulp Fiction en Apple Blossom van The White Stripes voor The Hateful Eight. De playlist bestaat maar liefst 70 tracks en begint met een introductie van Tarantino zelf.

Tarantino-films staan bekend om hun straffe soundtracks en daar is de 56-jarige regisseur maar al te fier op. In zijn playlist, die sinds 25 juli online staat, vinden we tracks terug uit de volledige filmografie van Tarantino, van Pulp Fiction tot The Hateful Eight.

(Lees hier waarom een Oscar voor Once Upon a Time in Hollywood niet evident wordt, hoewel Pitt en DiCaprio voor het eerst samen in een film spelen.)

epa: Quentin Tarantino

Soundtrack Once upon a Time in Hollywood

Alsof dat nog niet genoeg is, werd de volledige soundtrack van Once upon a Time in Hollywood, de nieuwe Tarantino-film, al gepubliceerd op YouTube. Daarin pronken classics van onder andere Simon & Garfunkel, Neil Diamond, Deep Purple en Vanilla Fudge. Opgepast: niet voor rock-‘n-roll-haters. De platenfirma Columbia brengt de soundtrack digitaal, op cd en op plaat uit.

Er is trouwens ook een podcast aangekondigd waarin de regisseur track by track uitleg geeft over de soundtracks in zijn nieuwe film.  

De vloek van Charles Manson

Het strijdtoneel van Once Upon a Time in Hollywood is het Californië van eind jaren 60. In de hoofdrol hebben we televisiester Rick Dalton (gespeeld door Leonardo DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Booth (gespeeld door Brad Pitt). Ze herkennen het goede, oude Hollywood niet meer en zien de golden years van de Amerikaanse filmindustrie voor hun ogen wegvliegen. 

Once Upon a Time in Hollywood vertelt onder meer het verhaal van de charismatische sekteleider Charles Manson en zijn moorddadige hippiecommune The Manson Family. Een van hun slachtoffers was de destijds immens populaire actrice Sharon Tate.

Beluister hier de playlist van Quentin Tarantino:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…