Left Right
scrollTop top

‘Once Upon a Time in Hollywood’ komt misschien naar Netflix als miniserie


Once Upon a Time in Hollywood
© Columbia Pictures/Once Upon a Time in Hollywood

Quentin Tarantino’s laatste film is nog niet uit in België, maar in de Verenigde Staten doet ‘ie het goed. Zo goed zelfs dat er gesprekken aan de gang zijn om de uitgebreide versie van Once Upon a Time in Hollywood als miniserie op Netflix beschikbaar te maken.

Once Upon a Time in Hollywood komt pas op 14 augustus in de Belgische filmzalen, maar in de VS is dat ondertussen al meer dan een week geleden gebeurd. Sinds 26 juli, kunnen de Amerikanen (of de toeristen in de Verenigde Staten) van Quentin Tarantino’s meest recente meesterwerk genieten. Het openingsweekend was het beste dat een Tarantino-film ooit gehad heeft.

Uitgebreide versie naar Netflix

De film duurt bijna drie uur (159 minuten om precies te zijn), maar volgens één van de acteurs in Once Upon a Time in Hollywood zou ook een uitgebreide versie verschijnen. Daarin zitten ook scènes die de officiële première niet gehaald hebben. Die vier uur aan beelden zou dan worden opgesplitst en als miniserie op Netflix verschijnen.

De “schuldige” is niet Leonardo DiCaprio of Brad Pitt, maar Nicholas Hammond. Hij speelt Sam Wanamaker in de film en was te gast bij de podcast The Mutuals van The Playlist, een nieuwswebsite die focust op film en tv.

Veranderende filmindustrie

Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in Hollywood (duh) op het einde van de jaren 1960. Op dat moment is de hele filmindustrie enorm aan het veranderen en acteurs herkennen het wereldje niet meer. Leonardo DiCaprio en Brad Pitt zijn de grote sterren van de film. Ze spelen respectievelijk Rick Dalton en zijn stunt double, Cliff Booth. De twee proberen in die tijd vol veranderingen aan de bak te komen in de filmwereld.

Tweede film/serie voor Tarantino

Het is niet de eerste keer dat één van Tarantino’s films als serie op Netflix verschijnt. Van zijn The Hateful Eight werden vier afleveringen van 50 minuten gemaakt en via Netflix beschikbaar gesteld. Dat had zowel positieve als negatieve gevolgen. Het slechte nieuws eerst: de serie en de film leken totaal niet meer op elkaar. Wel goed was dat de serie veel uitgebreider werd, want verschillende personages kregen een veel beter uitgewerkte verhaallijn.

Afwachten dus, of de Once Upon a Time in Hollywood-serie er effectief komt en hoe die eruit zal zien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…