Domino’s test pizzabezorging met drone op Nederlands strand

Kunnen we binnenkort pizza laten leveren op het strand? Als het aan Domino’s ligt wel. De pizzaketen hield donderdag een test met een drone op een strand in het Nederlandse Zandvoort.

De keten heeft sinds kort de functie Order Anywhere waarmee u, u raadt het nooit, overal kunt bestellen. Of toch bijna overal. Voorlopig is het nog niet mogelijk om op het water of op andere afgelegen plekken te bestellen ‘want dat is toch wat moeilijk met de fiets’, maar daar wil het bedrijf nu een mouw aan passen.

Wetgeving

Donderdag liet Domino’s een drone vliegen over het strand van Zandvoort in Nederland om te zien hoe vlot dat ging. Volgens een woordvoerster is de test meer dan geslaagd. ‘Maar wanneer we effectief met drones zullen leveren, hangt af van wetgeving.’

In België is dronegebruik voor commerciële doeleinden toegelaten, maar de regels rond afstand en plaatsen waar gevlogen mag worden, laten niet alles toe.

Domino’s kende door corona een enorme groei de afgelopen maanden. Het aantal bezorgbestellingen ging boven de 80 procent van het totaal aantal bestellingen en steeds meer mensen bestellen op afgelegen plekken, ook als gevolg van het coronavirus.

Meer
Lees meer...