Dit weten we al over Dua Lipa’s nieuwe album

Dua Lipa is na een jaar stilte helemaal terug. Die doorbrak ze twee weken geleden met haar nieuwe nummer Don’t Start Now. En wauw, is dat even een oorwurm! Het disco-nummer maakt ons warm voor nog meer leuke Dua-vibes. En die komen er binnenkort ook aan, want de zangeres komt met een nieuw album. Dit is wat we weten tot nu toe.

Op 1 november lanceerde Dua Lipa haar nieuwe single Don’t Start Now. Die ging samen met haar nieuwe videoclip in première. Het nummer was onmiddellijk een dikke hit, want zo’n heerlijke disco-vibe hebben we al lang niet meer gehoord in een nummer.

Disco-vibe

Het was ondertussen al even geleden dat Dua Lipa nieuwe muziek uitbracht. Zo dateert haar laatste album, dat haar eigen naam droeg, al uit 2017. In de tussentijd heeft ze wel nog nieuwe muziek gemaakt met onder andere Calvin Harris. Maar sinds januari hoorden we eigenlijk vrij weinig van de Brits-Kosovaarse zangeres. Tot nu.

Begin deze maand bracht Lipa een nieuw nummer uit waardoor je meteen wil dansen. Leuk aan Don’t Start Now is dat je een echt discogevoel krijgt. Ook op de MTV EMA’s ging ze helemaal uit de bol toen ze het nummer live bracht. Maar de vraag is natuurlijk wanneer we een nieuw album mogen verwachten van de zangeres.

“Nostalgisch album”

Lipa bleef een beetje vaag over het nieuwe album. Wat we wel al zeker weten is dat het er volgend jaar aankomt. Het album zal in ieder geval dezelfde vibe hebben als Don’t Start Now. “Het album is nostalgisch met een nieuwe touch“, vertelde de zangeres onlangs aan de Britse Metro.

Dat de zangeres begonnen is aan een nieuw tijdperk bewees ze eerder al door haar Instagramfeed volledig leeg te maken. De zangeres is vanaf nul begonnen met haar profiel en dat heeft ongetwijfeld te maken met haar upcoming album. Naast haar Instagram onderging ze zelf ook een complete make-over. Zo ging de Britse voor een platina-look. Al weten we niet zeker of we daar écht fan van zijn.

Platinablond

Het idee om haar haar te verven kreeg ze toen ze een fotoshoot moest doen met het Britse magazine The Face. “Ik moest een blonde pruik opzetten van de fotografen. Maar dat moest allemaal snel gaan, dus ik had geen tijd om dat fatsoenlijk te doen. Daardoor kwam mijn zwart haar eronderuit. En toch dacht ik, dat is mijn nieuwe look”, vertelt Lipa aan de Britse radiozender Capital FM.

Een aantal dagen geleden liet Lipa ook nog weten dat ze volop bezig is met het maken van de foto’s van haar albumcover. Het nieuwe album komt op die manier plots wel héél dichtbij. De Britse heeft tot nu toe nog niets gelost over de naam van het nieuwe album. Maar daar komt binnenkort verandering in, want de zangeres zal begin december de albumcover én een korte video lanceren. Dat vertelde ze ook aan Capital FM. Daarin zal ze vertellen met wat ze tot nu toe allemaal is bezig geweest.

Meer
Lees meer...