Left Right
scrollTop top

Duitse onderzoekers hoopvol dat ze binnenkort zaak-Maddie McCann opgelost zullen hebben


Duitse politie
© De Duitse politie tijdens een onderzoek naar verdachte Christian Brueckner – Bron: Isopix

Aanklager Hans Christian Wolters zegt dat zijn team tevreden is met de vooruitgang die ze het voorbije jaar hebben geboekt in hun onderzoek rond de verdwijning van Madeleine McCann. De Duitse onderzoekers wezen een jaar geleden Christian Brueckner aan als hoofdverdachte en hopen binnen enkele maanden de zaak te hebben opgelost.

Eén jaar geleden kwam de Duitse politie met verrassend nieuws. Dertien jaar na de verdwijning van de Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann in Algarve in Portugal was er ineens een nieuwe verdachte. Iets later bleek het te gaan om Christian Brueckner, een gekende Duitse pedofiel die voor andere feiten in de gevangenis zit, maar op het moment van de verdwijning van Maddie in Portugal was.

Tips

De onderzoekers voegden er wel meteen aan toe dat ze de zaak behandelden als een moordzaak en ervan uitgaan dat de peuter vermoord is. Enkele weken later bevestigden ze dat ook aan de ouders van Madeleine McCann. Sindsdien is het team van aanklager Hans Christian Wolters druk bezig met het onderzoek.

Daarbij maken ze onder andere gebruik van de vele “zeer interessante tips” die binnenstroomden na een oproep vorig jaar. “We zijn blij met de respons op onze oproep voor getuigen. Maar helaas zijn niet al onze vragen beantwoord”, zei Wolters aan The Mirror.

“Nog enkele maanden”

Toch is de aanklager blij met de vooruitgang die het voorbije jaar geboekt is. Hij is dan ook hoopvol dat zijn team de zaak binnenkort eindelijk zal kunnen oplossen. “We hopen dat we de verdwijning van Madeleine McCann kunnen oplossen, hoewel dit nog enkele maanden zal duren”, besluit hij. “Wanneer we ons onderzoek hebben afgerond, zullen we het publiek informeren over het resultaat en daarna ook over verdere details.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…