Duitse politie bevestigt in brief aan ouders dat Maddie McCann dood is

De ouders van Madeleine ‘Maddie’ McCann hebben in een brief van de Duitse aanklagers vernomen dat de nieuwe verdachte hun dochter heeft vermoord. In het belang van het onderzoek zullen ze het bewijs daarvoor voorlopig wel niet onthullen.

De verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann is een van de meest gemediatiseerde verdwijningszaken ooit. De driejarige Maddie verdween op 3 mei 2007 in een vakantieoord in Praia da Luz in Portugal. Britse en Portugese politie zochten vruchteloos naar het meisje en ook privédetectives konden nooit enig concreet spoor vinden.

Duitse verdachte

Dat veranderde begin deze maand toen de Duitse politie ineens bekendmaakte dat het een concrete verdachte heeft. Het gaat om Christian Brueckner, een Duitser die op het moment van de feiten in Portugal was en een strafblad heeft met meerdere seksuele misdrijven. Momenteel zit de verdachte voor andere feiten vast in een Duitse cel. Voorlopig weigert hij alle medewerking. Toch lieten de Duitse onderzoekers al snel weten, bewijs te hebben dat Maddie McCann vermoord is. Ze beschouwen het onderzoek dan ook als een moordonderzoek en niet als een verdwijningszaak.

Kort daarop richten de ouders van Maddie zich op een persconferentie naar de Duitse politie. Ze vragen hen om bewijs dat hun dochter dood is, als de onderzoekers dat ook effectief hebben.

Bewijs

Als reactie zouden de Duitse aanklagers nu een brief hebben gestuurd naar de ouders, Gerry en Kate McCann. Daarin laten ze volgens Daily Mail weten dat ze bewijs hebben dat Maddie dood is. Ze weigeren wel te zeggen om welke informatie het gaat omdat dat het onderzoek naar Christian Brueckner in gevaar zou kunnen brengen. Het bewijs wordt op dit moment ook niet gedeeld met Scotland Yard of de Portugese autoriteiten. De ouders hebben nog niet gereageerd op de brief, laat hoofdonderzoeker Hans Christian Wolters weten.

Meer
Lees meer...