Echte stalkster uit ‘Baby Reindeer’ reageert op Netflixserie

Een van de personen waarop de nieuwe populaire Netflixreeks Baby Reindeer is gebaseerd, heeft gereageerd. Het gaat om de echte stalkster van komiek Richard Gadd die ook de reeks maakte. Volgens de vrouw heeft Gadd haar gebruikt om geld te verdienen en mensen tegen haar op te zetten.

Baby Reindeer vertelt het verhaal van komiek Donny Dunn (Richard Gadd) die tijdens zijn job als barman Martha (Jessica Gunning) leert kennen. Na die eerste ontmoeting, waarbij hij de vrouw een kop thee en een luisterend oor aanbiedt, blijkt al snel dat ze geobsedeerd raakt.

Dat zorgt er uiteindelijk voor dat Martha Donny begint te stalken en dat hij zich op geen enkel moment nog veilig voelt. De situatie en angst zorgen er daarnaast ook nog voor dat Donny moet terugdenken aan traumatische gebeurtenissen uit zijn jeugd. Iets wat het hem alleen maar moeilijker maakt.

Waargebeurde feiten

Het verhaal is volledig gebaseerd op waargebeurde zaken. Sterker nog, maker en hoofdrolspeler Richard Gadd maakte het zelf mee. In de reeks is er natuurlijk een grote rol weggelegd voor de stalker van de komiek. De vrouw waarop die verhaallijn gebaseerd is, kan alleszins niet lachen met de populariteit van de serie.

“Hij gebruikt de serie om mij nu te stalken”, vertelde de vrouw aan The Daily Mail. “Hij heeft een hele serie over mij geschreven. Ik ben nu dus het slachtoffer.” Hoewel Gadd vorige week nog opriep om niet zelf op zoek te gaan naar de echte personen achter het verhaal, waren er natuurlijk velen die dat wel deden. “Ik heb online bedreigingen en misbruik in mijn mailbox gekregen”, vertelde de vrouw verder. Of dit nog een staartje zal krijgen, moet nog blijken.

Bekijk de trailer van Baby Reindeer hier:

Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...