Ed Sheeran moet zich wel degelijk voor rechter verantwoorden wegens plagiëren van Marvin Gaye

Ed Sheeran moet zich in de VS voor de rechter verantwoorden omdat hij delen van het nummer ‘Let’s Get It On’ van Marvin Gaye gestolen zou hebben voor zijn eigen hit ‘Thinking Out Loud’. De rechtbank in New York heeft het verzoek om de copyrightzaak te seponeren afgewezen.

De rechtszaak werd aangespannen door Kathryn Townsend. Zij is erfgenaam van Ed Townsend met wie Marvin Gaye Let’s Get It On schreef. De New Yorkse rechter Louis Stanton zei dat hij “substantiële overeenkomsten” hoorde tussen Thinking Out Loud en Let’s Get It On. Hij acht het nodig dat een jury zich over de zaak buigt. Dat meldt de BBC.

De rechter is van plan om beelden aan te halen van een concert van Sheeran waarin hij van Let’s Get It On haast onopgemerkt overgaat in Thinking Out Loud.

Lang niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran copyrightklachten naar zijn rosse kruin geslingerd krijgt. Vorig jaar kocht hij een plagiaatklacht af voor het stelen voor z’n track Photograph. Sindsdien worden Martin Harrington en Thomas Leonard als auteurs van het nummer erkend.

Eind 2018 gooide Sheeran het nog op een akkoordje met twee Australiërs, die een plagiaatzaak hadden aangespannen over het nummer The Rest Of Our Lives. Dat nummer had Ed Sheeran geschreven voor de countrymuzikanten Tim McGraw en Faith Hill.

Thinking Out Loud van Ed Sheeran:

Let’s Get It On van Marvin Gaye:

Meer
Lees meer...