Een spin-off van ‘La Casa de Papel’ met Berlin in de hoofdrol? De scenarist  sluit niets uit

Wat als er van ‘La Casa de Papel’, bovenop het derde seizoen dat officieel werd besteld door Netflix, spin-offs zouden komen, gebaseerd op de verschillende personages? Newsmonkey vroeg aan Alex Pina, de scenarist van de serie, of een reeks met een gek zoals Berlin in de hoofdrol mogelijk zou zijn. Opgelet: dit artikel bevat enkele spoilers over seizoen twee van ‘La Casa de Papel’!

De dood van Berlin heeft heel wat fans in het diepste van hun ziel geraakt, maar het personage verdween wel in schoonheid uit La Casa de Papel. We vreesden dat de reeks dus na het tweede seizoen op Netflix zou stoppen, maar de streamingdienst heeft bevestigd dat er in 2019 een derde seizoen komt, zonder Berlin wellicht.

Toch zullen we de geschifte dievenkoning misschien nog op ons scherm zien. Naast mogelijke flashbacks in het derde seizoen, zou het weleens kunnen dat Berlin gewoon zijn eigen serie krijgt.

Pedro Alonso, de acteur die het personage vertolkt, had het zelf eerder al over het idee van een spin-off: “Ik denk eerlijk gezegd dat een spin-off van Berlin ongelooflijk zou zijn, en niet gewoon omdat ik het ben.”

Tegenpolen

Op Séries Mania, een internationaal festival in Rijsel dat rond televisiereeksen draait, sprak newsmonkey met Alex Pina, de scenarist van de Spaanse reeks. We durfden de vraag stellen: komt er nu een reeks met Berlin in de hoofdrol of niet?

“Berlin is een erg vreemd en ongelooflijk personage”, gaf Pina aan newsmonkey mee. “Er wordt in de reeks veel gesproken over tegenpolen zoals het goede en het kwade. Er heeft zich bij het publiek een verandering in perceptie voorgedaan. De kijker identificeert zich met een dief, met de slechterik dus.”

Vaag antwoord

“Het personage Berlin haat vrouwen, hij is wreed en koud. Hij heeft alles om gehaat te worden en toch zijn de kijkers absolute fans van deze ‘vijand’. Er valt veel over hem (Berlin, red.) te zeggen en we zijn zeker nog niet klaar met te luisteren naar wat er allemaal gezegd wordt.”

Uit die laatste zin blijkt duidelijk dat Pina alle opties open wil houden. Verder deed Pina nog mysterieus over de inhoud van het derde seizoen van de reeks. We hopen in ieder geval dat we Berlin ooit nog terug zullen zien.

EPA
Meer
Lees meer...