Eigenaar van landhuis uit ‘Saltburn’ klaagt over vele influencers

De eigenaar van het indrukwekkende landgoed dat een prominente rol speelt in de veelbesproken film Saltburn heeft het volledig gehad met influencers die foto’s en video’s komen nemen bij zijn eigendom. De man heeft zijn personeel gevraagd een extra oogje in het zeil te houden. “Ik had nooit verwacht dat het zoveel belangstelling zou uitlokken”, zegt hij daarover aan MailOnline.

Saltburn is een van de onverwachte hits van eind 2023. De film van Prime Video vertelt het verhaal van de ontmoeting tussen de arme en verlegen Oliver Quick (Barry Keoghan) en de rijke en extravagante Felix Catton (Jacob Elordi). Mede dankzij enkele bijzondere scènes – denk maar aan het badwater, de dansscène of de grafscène – ging de film al snel viraal op sociale media.

En ook enkele maanden na de release blijft Saltburn doorleven op sociale media. Dat zorgt ervoor dat heel wat influencers de reis maken naar het dorpje Lowick in Northamptonshire in het Verenigd Koninkrijk. Daar bevindt zich namelijk het 700 jaar oude Drayton House, dat een prominente rol speelt in de film.

Influencers

Die vele bezoekers zijn in doorn in het oog van eigenaar Charles Stopford Sackville. “Hoe zou jij je voelen als mensen buiten je huis foto’s zouden maken? Ik zou liever hebben dat de interesse overwaait, maar ik kan dat niet forceren”, legt hij uit.

Omdat er een openbaar wandelpad door zijn landgoed loopt, is het voor de eigenaar extra moeilijk om ongewenste bezoekers tegen te houden. Hij betrapte naar eigen zeggen al meer dan 50 mensen die van dat wandelpad waren afgegaan. “De meeste mensen zijn beleefd, maar sommigen worden iets te nieuwsgierig, om het zo te zeggen”, klinkt het.

Emerald Fennell

Charles Stopford Sackville is bevriend met de ouders van Saltburn-regisseur Emerald Fennell. Zij had dan ook al enige tijd haar oog laten vallen op het prachtige landgoed als filmdecor. Voor Stopford Sackville was het geld dat de productie betaalde welgekomen om zijn dure landgoed te kunnen blijven onderhouden.

Saltburn is te bekijken via Prime Video.

Meer
Lees meer...