Populariteit ‘Murder on the Dancefloor’ zorgt ook bij zangeres Sophie Ellis-Bexter voor nieuwe kansen

De laatste weken is de song Murder on the Dancefloor niet meer weg te denken van de radio en sociale media. Sinds de release van de film Saltburn en de bijhorende speciale dansscène van Barry Keoghans personage gaat de hit uit 2001 opnieuw viraal. Dat zorgt ook voor zangeres Sophie Ellis-Bexter voor nieuwe kansen. De Britse heeft zonet een nieuw platencontract getekend.

Songs van meer dan twintig jaar oud die opeens terug immens populair worden, het is iets dat we de laatste jaren al vaker hebben gezien. Denk maar aan het succes van Running Up That Hill van Kate Bush in 2022 door Stranger Things.

Ook nu heeft een recente film voor een enorme boost in luistercijfers gezorgd. Het gaat om de song Murder on the Dancefloor van Sophie Ellis-Bexter. De song werd namelijk gebruikt in een enorm opvallende scène uit de film Saltburn.

Saltburn

De film Saltburn is een van de populairste films van het moment. Ondertussen is die al enkele weken te zien op streamingplatform Prime Video, waardoor alsmaar meer mensen de film ook echt bekijken. De film volgt Oliver (Barry Keoghan) die bevriend raakt met zijn crush Felix (Jacob Elordi) en de vakantie doorbrengt in het kasteel van zijn rijke familie.

Het wordt alles behalve een gewoon verblijf en doorheen de film passeren er dan ook heel wat bizarre scènes de revue. Enkele van die scènes werden massaal gedeeld op sociale media, waaronder ook de dansscène waarin Oliver danst op Murder on the Dancefloor van zangeres Sophie Ellis-Bexter.

Nieuw succes

Omdat die dansscène nogal expliciet is – personage Oliver danst namelijk volledig naakt door het hele kasteel op de tonen van de song – , duurde het dan ook niet lang voor die viraal ging. Heel wat mensen proberen daarbij ook de speciale dansmoves van het personage en acteur Barry Keoghan na te doen.

Goed nieuws voor zangeres Sophie Ellis-Bexter natuurlijk, want zij zag de luistercijfers voor Murder on the Dancefloor de voorbije weken enkel groeien. Daarnaast wordt de song uit 2001 ook weer massaal op de radio gedraaid. Genoeg redenen voor Ellis-Baxter om aan nieuwe muziek te beginnen werken. Dat is ze nu ook van plan, want afgelopen weekend tekende de zangeres een nieuw contract bij Universal Music.

Meer
Lees meer...