‘El Silencio del Pantano’: een thriller met ‘Berlin’ uit ‘La Casa de Papel’ in de hoofdrol, staat nu op Netflix

Sinds de lockdown door de coronacrisis is Netflix populairder dan ooit. Daardoor zijn veel mensen op zoek naar nieuwe, onontdekte series en films op de streamingdienst. Voor wie fan is van mysterieuze thrillers loont het zeker eens de moeite om dan El Silencio del Pantano te bekijken.

La Casa de Papel deed heel wat mensen kennismaken heel wat talentvolle Spaanse acteurs en actrices. Een van de meest opvallende daarbij is ongetwijfeld Pedro Alonso, die de rol van Berlin voor zijn rekening neemt in de razend populaire reeks op Netflix.

De meeste kijkers zullen Pedro Alonso enkel kennen van La Casa de Papel, maar de 48-jarige Spanjaard speelde al in heel wat films en series. Zijn meest recente rol was in de film El Silencio del Pantano en die kan je sinds vorige week bekijken op Netflix.

Pedro Alonso in de hoofdrol

El Silencio del Pantano is een mysterieuze thriller gebaseerd op een boek van schrijver Juanjo Braulio. Het verhaal gaat over Q, een voormalige journalist die schrijver is geworden van misdaadverhalen en zelf ook een duistere kant heeft. Q wordt gespeeld door Pedro Alonso.

Q schrijft over politieke corruptie en bloederige moorden in zijn geboortestad Valencia. Al snel wordt duidelijk dat de fictie in zijn boeken en de realiteit steeds meer met elkaar verweven raken.

Mysterieus

De film heeft een heel mysterieuze, donkere stijl waar niet iedereen een even grote fan van zal zijn. Maar wie fan is van anderhalf uur kat-en-muisspel met de politie waarbij je niet weet wie goed en wie slecht is, of wat echt is en wat niet, zal zich El Silencio del Pantano niet beklagen.

Bekijk hier de trailer van El Silencio del Pantano

Nog inspiratie nodig? Bekijk dan onder lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...