Ellie Goulding lost eerste nieuwe single in 2 jaar: ‘Easy Lover’ met Big Sean

Zangeres Ellie Goulding maakt haar langverwachte terugkeer! Dat doet ze met haar nieuw nummer Easy Lover in samenwerking met Big Sean. Het is haar eerste nieuwe single in twee jaar sinds de release van haar hitalbum ‘Brightest Blue’ uit 2020.

Popzangeres Ellie Goulding is terug en hoe. De zangeres, bekend van songs als Burn en Love Me Like You Do, loste zonet haar nieuw nummer Easy Lover feat Big Sean. De gloednieuwe single, haar eerste in twee jaar, kreeg meteen ook een bijpassende videoclip.

Easy Lover

Easy Lover is geschreven en geproducet in samenwerking met de legendarische Greg Kurstin en Julia Michaels. Daarin worden Ellies onmiskenbare vocale talenten gepaard met een stevige bas en een aanstekelijk melodie. De perfecte combinatie voor een zomerhit als je het ons vraagt. Een echte verrassing in de nieuwe single is echter de rap van Big Sean. Big Sean is een van de grootste namen in de rapwereld en is bekend van hits als I Don’t Fuck With You en Dance (Ass) ft Nicki Minaj. Hij werkte eerder ook al samen met andere grote artiesten waaronder Justin Bieber, 2Chainz, Halsey en Calvin Harris.

De nieuwe single van Ellie Goulding werd meteen ook vergezeld van een interessante videoclip. Daarin neemt de zangeres het op tegen een buitenaards wezen dat een menselijke vorm kan aannemen. Sophia Ray, die al eerder werkte voor Years & Years en Mabel, was de regisseuse van dienst.

Radiostilte

Het is al een tijdje geleden dat Ellie Goulding nog met nieuwe muziek kwam. In 2020 bracht ze haar vierde album ‘Brightest Blue’ uit met songs als Power en New Heights. In 2021 releasete ze nog de song New Love samen met Silk City, een duo bestaande uit Diplo en Mark Ronson.

“Ik heb Easy Lover geschreven in Los Angeles samen met Julia Michaels”, vertelt Goulding over haar nieuwste single. “Het idee ontstond nadat we allebei het verhaal herkenden waarbij je valt voor iemand die supercool en megaknap is, wetende dat hij/zij/die nooit hetzelfde voor jou zal voelen. De song gaat dus over het feit dat je telkens terugkeert naar diezelfde toxic persoon om je beter te voelen ook al weet je dat ze gewoon met jouw en al de rest hun gevoelens spelen. En het feit dat de legendarische Greg Kurstin een van mijn nummers producete is gewoon een droom die uitkomt.”

Bekijk en beluister de nieuwe single Easy Lover hieronder:

Meer
Lees meer...