Eminem brengt conceptalbum ‘The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)’ uit

Eminem heeft zijn twaalfde studioalbum uitgebracht. Het gaat om het album ‘The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)’, dat zijn eerste is sinds 2020. De lp bevat 19 nummers met heel wat verwijzingen naar zijn carrière, maar ook naar andere rappers.

Nadat het al van begin 2020 met ‘Music to Be Murdered By‘ geleden was dat Eminem een nieuw album uitbracht, verraste hij eind april met de aankondiging van ‘The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)’. Sindsdien hebben we met Houdini en Tobey (feat. Big Sean en Babytron) al twee songs te horen gekregen.

Maar nu is het album ‘The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)’ dus volledig te beluisteren op alle gekende kanalen. Op het sociale netwerk had Eminem bij de release ervan laten weten dat het gaat om een conceptalbum. De bedoeling is dus dat je alle nummers in de juiste volgorde beluistert. “Anders zal het niet logisch zijn”, schrijft hij.

Sean ‘Diddy’ Combs

Zoals we van Eminem gewoon zijn, spaart hij in zijn muziek niets of niemand. De Amerikaanse rapper haalt onder andere uit naar Kanye West, Ja Rule, Lizzo, Caitlyn Jenner, Christopher Reeve en zelfs zijn eigen moeder. Degene die er het meest van langs krijgt, is echter Sean ‘Diddy’ Combs. Die raakte enige tijd terug in opspraak door een video waarop Diddy zijn vriendin slaat. Eminem verwijst naar dat incident in het lied Antichrist.

Verder zitten er doorheen de 19 nummers van ‘The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)’ heel wat verwijzingen naar verwezenlijkingen én controverses uit de carrière van Eminem.

Meer
Lees meer...