Eminem lanceert nieuw nummer ‘Houdini’ dat meteen voor heel wat controverse zorgt

De 51-jarige rapper Eminem heeft met Houdini een nieuw lied uitgebracht. Het nummer maakt deel uit van het album ‘The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)’, dat deze zomer wordt verwacht. Houdini bevat heel wat nostalgische elementen, maar zorgt meteen ook voor de nodige controverse.

Fans van Eminem zijn al enige tijd in afwachting van een nieuw album. Producer en vriend Dr. Dre teasede enige tijd terug namelijk al nieuwe muziek en later bevestigde Eminem dat er deze zomer een nieuw album komt. Dat kreeg de naam ‘The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)’. Een exacte releasedatum is er nog niet, maar het nieuwe album wordt deze zomer verwacht.

Houdini

In afwachting van die release heeft Eminem nu wel al een eerste song uitgebracht. Die kreeg de naam Houdini. Het nieuwe nummer begint met de lyric “Guess who’s back, back again / Shady’s back, tell a friend“, iets wat we nog kennen uit de song Without Me uit 2002.

In de clip van Houdini zien we ook meerdere elementen uit Without Me, net als een verwijzing naar zijn optreden op de VMA met blonde lookalikes. Daarnaast passeren ook onder andere Dr. Dre, Snoop Dogg en Pete Davidson de revue. Het refrein bevat dan weer een sample van Abracadabra van de Steve Miller Band uit 1982.

Uiteraard lokt het nummer ook meteen de nodige controverse uit. Zo is er een verwijzing naar het schietincident van Megan Thee Stallion door de ondertussen veroordeelde Tory Lanez uit 2020. Verder is Eminem ook heel kritisch voor alles wat met ‘woke’ te maken heeft.

Kijk en luister hier naar Houdini van Eminem:

Meer
Lees meer...