Left Right
scrollTop top

En de prijs voor idioot van 2017 gaat naar de kerel die een snelheidscamera overschildert … op video


En de prijs voor idioot van 2017 gaat naar de kerel die een snelheidscamera overschildert … op video

Flitscamera’s blokkeren, da’s eigenlijk niet moeilijk, uiteindelijk hebben ze een fragiele lens, en dus zijn er een reeks methodes om de flits te vermijden. Eén man in de Gentse Sleepstraat probeerde dan ook op een makkelijke manier de superflitspaal daar uit te schakelen … en vergat daarbij prompt de camera die hem stond te filmen.

Omverduwen, kapotkloppen of gewoon omzeilen met Coyote, er zijn genoeg mensen die een einde willen aan de flitspalen, en één man in de Sleepstraat in Gent ging over tot dramatische maatregelen. Hij nam een pot verf en overschilderde de lens van de superflitspaal die al even in de straat staat.

Enig probleem? Iemand aan de overkant van de straat, filmt de man terwijl hij beide lenzen, en vervolgens ook het politie-symbool witmaakt. Probeert de filmende man ervoor te zorgen dat de vandaal sneller opgepakt wordt? Wou hij met die actie duidelijk maken dat hij de activist steunt? Of is het een lokale handelaar die de flitspaal voor z’n deur beu is? Feit is wel degelijk dat hij de video rechtstreeks op Facebook zette en daarmee nu veel juichende supporters bijkreeg.

Sommige steunen de blokkering van de flitspaal, anderen uiten vooral hun verbazing over de idiotie die nodig is om een flitspaal te overschilderen … voor het oog van een camera. Dubbele ironie: dit is volgens ons de idioot van 2017. Een idioot die ondertussen is opgepakt door de politie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938