Eurovisiesongfestival: Duitsland kiest gothic metalband met opvallende act

Het Eurovisiesongfestival komt steeds dichterbij en dus kennen we steeds meer inzendingen. Een van de meest opvallende acts op het podium in Liverpool wordt ongetwijfeld die van Duitsland. Zij kozen vrijdagavond namelijk voor de gothic metalband Lord of the Lost met het nummer Blood & Glitter.

De Belgische voorronde Eurosong, gewonnen door Gustaph, dateert al van anderhalve maand geleden. In andere landen wordt echter nu pas gekozen wie hen zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival binnen twee maanden in het Verenigd Koninkrijk.

Unser Lied für Liverpool

Duitsland koos vrijdag zijn inzending via de nationale voorronde Unser Lied für Liverpool. Daarin zouden acht acts uitmaken wie naar Liverpool mocht gaan. Lord of the Lost was op voorhand topfavoriet bij de bookmakers en zou die rol uiteindelijk ook waarmaken.

Dat verliep echter niet zonder de nodige moeite én commotie. De Duitse inzending werd namelijk gekozen door een jury en het publiek, elk goed voor 50 procent. Die twee groepen bleken uiteindelijk een compleet andere smaak te hebben. De top drie van de internationale jury kon namelijk op de minste televotingpunten rekenen. Lord of the Lost daarentegen werd vijfde bij de jury, maar kreeg meer dan 40 procent van de publieksstemmen. Daarmee wonnen ze – met het lied Blood & Glitter – uiteindelijk ruim Unser Lied für Liverpool.

Lord of the Lost

De gothic metalband Lord of the Lost werd in 2007 in Hamburg opgericht als soloproject van frontman Chris Harms. In totaal maakten de afgelopen jaren elf muzikanten deel uit van de groep. Zes daarvan zijn ondertussen hun eigen weg gegaan, waardoor Lord of the Lost naar Liverpool zal afreizen met vijf leden. De afgelopen jaren bracht de groep al acht studioalbums uit en tourden ze heel de wereld rond.

Lord of the Lost noemt onder andere Rammstein, Nine Inch Nails, Marilyn Manson en Lady Gaga als voorbeelden. Die vreemde combinatie toont zich tijdens hun Eurovisie-act Blood & Glitter. De groep staat namelijk met rode lederen outfits met gouden accenten op het podium en brengt een soort heavy metal met invloeden van glamrock.

Duitsland op het Eurovisiesongfestival

Lord of the Lost moet op het Eurovisiesongfestival in Liverpool Duitsland eindelijk nog eens een goed resultaat bezorgden. De afgelopen zeven edities werd het land namelijk drie keer laatste en drie keer voorlaatste. Enkel in 2018 eindigden ze met You Let Me Walk Alone van Michael Schulte knap op een vierde plaats.

Als deel van de zogenaamde Big Five, de grote geldschieters van het Songfestival, is Duitsland zeker van een plaats in de finale. Lord of the Lost zal dus enkel op zaterdag 13 mei te zien zijn.

Kijk en luister hier naar de Duitse inzending:

Het Eurovisiesongfestival is dit jaar op 9, 11 en 13 mei te volgen op Eén.

Meer
Lees meer...