Eurovisiesongfestival: Pas gekozen inzending van Kroatië gaat viraal en is meteen een van de favorieten voor de overwinning

Het ziet ernaar uit dat we rekening zullen moeten houden met Kroatië op het komende Eurovisiesongfestival. Het land koos vorige week zijn inzending en stootte daarna meteen door naar de top bij de bookmakers. Rim Tim Tagi Dim van Baby Lasagna is dan ook een heel aanstekelijk nummer dat nu al viraal gaat.

Begin vorige week maakte Mustii, die al afgelopen zomer was aangeduid, bekend met welk lied hij België zal vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö. Ook de dagen erna maakten meerdere landen hun inzending bekend. Daardoor kennen we ondertussen al 22 van 37 deelnemende nummers.

Baby Lasagna

Een van die landen die afgelopen weekend hun inzending kozen, was Kroatië. De lokale Eurosong heet daar Dora en bestond dit jaar uit twee halve finales op donderdag en vrijdag en een finale op zondag. Uiteindelijk kwam Rim Tim Tagi Dim van Baby Lasagna heel overtuigend als winnaar uit de bus. Het lied kreeg bijna de helft van de punten van de televoting en won ook de bij de nationale en internationale jury.

Daarmee krijgt het sprookje van Marko Purišić, zoals Baby Lasagna echt heet, een eerste mooie orgelpunt. De 28-jarige zanger was aanvankelijk namelijk pas als reserve aangeduid voor Dora, maar door een afzegging mocht Baby Lasagna toch aantreden. Kort daarna groeide het aanstekelijke nummer Rim Tim Tagi Dim bij fans van het Eurovisiesongfestival uit tot een fan favorite. Ondertussen staat het zelfs al op de tweede plaats bij de bookmakers, na Oekraïne, met 12 procent kans om de wedstrijd te winnen.

Kijk en luister hier naar Rim Tim Tagi Dim van Baby Lasagna:

Meer
Lees meer...