Evan Peters (‘DAHMER’) zal te zien zijn naast Jared Leto in ‘Tron 3’

Evan Peters zal te zien zijn in de nieuwe film Tron Ares, de derde film in de Tron-reeks. Eerder werd al bevestigd dat Jared Leto de hoofdrol zal spelen in die film en ook betrokken zal zijn bij de film als producer. De film zal uitgebracht worden door Disney.

Evan Peters werd vorig jaar wereldberoemd door zijn rol als Jeffrey Dahmer in de reeks DAHMER: Monster – The Jeffrey Dahmer Story. Maar daarvoor was hij ook al te zien in reeksen als American Horror Story en Pose. Nu krijgt hij een rol in een grote franchise van Disney.

Tron

Tron Ares wordt de derde film in de Tron-reeks. De eerste film uit die reeks verscheen in 1982 en luisterde simpelweg naar de naam Tron. 28 jaar later, in 2010, werd de franchise opnieuw opgepikt door Disney met de film Tron: Legacy. Nu zijn we nog eens 13 jaar later en werkt Disney aan een derde film.

In de eerste film maakten we kennis met Kevin Flynn (Jeff Bridges). Hij is een videogame-ontwikkelaar die vast komt te zitten in zijn eigen videogame. Daarbij moet hij verschillende opdrachten zien te overleven. In de tweede film, Tron Legacy, komen we te weten dat Kevin Flynn zeven jaar na de gebeurtenissen in Tron verdween. Daardoor bleef zijn zoon Sam (Garrett Hedlund) met heel wat vraagtekens achter. Twintig jaar later, vertelt Alan Bradley een oud-collega van Kevin Flynn aan Sam dat hij vermoedt dat z’n vader nog leeft en zich in het spel bevindt. Uiteindelijk belandt ook Sam in de spelwereld die ondertussen een stuk gevaarlijker is geworden.

Tron Ares

En nu komt er dus een derde film in de reeks. Die kreeg de naam Tron Ares. We wisten al dat Jared Leto de hoofdrol zou spelen in de film als Ares. Hij zal nu het gezelschap krijgen van acteur Evan Peters. Het is nog niet duidelijk welke rol hij zal spelen.

De opnames voor Tron Ares gaan normaal gezien van start in augustus, tenzij de staking van scenaristen in de Verenigde Staten tot dan aanhoudt. Jared Leto is ook betrokken bij de film als producer, net als Jeffrey Springer, die in de eerste twee films te zien was als Kevin Flynn. De regie is in handen van de Noor Joachim Rønning, die eerder al verantwoordelijk was voor onder andere Kon-Tiki en Malificent: Mistress of Evil.

Het is nog niet geweten wanneer de film zal verschijnen.

Meer
Lees meer...