Jared Leto kruipt in de huid van Karl Lagerfeld voor nieuwe biopic

Jared Leto gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe biopic over Karl Lagerfeld. De modeontwerper was de artistiek directeur van Chanel en overleed in februari 2019. Leto zal niet enkel de hoofdrol spelen in de film maar zal de film ook mee producen.

Er komt een biopic over de legendarische modeontwerper Karl Lagerfeld. De film zal het leven van de topman van Chanel vertellen. Acteur Jared Leto zal de hoofdrol spelen in de film als Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld overleed op 19 februari 2019 op 85-jarige leeftijd. Tot aan zijn dood was hij de artistiek directeur van het modehuis Chanel. Het leven van de excentrieke ontwerper zal nu verfilmd worden in een nieuwe biopic, die gemaakt wordt met de volledige steun van de familie van Karl Lagerfeld.

Jared Leto zal in die film de rol van Karl Lagerfeld voor z’n rekening nemen. “Het voelt alsof de cirkel rond is en Karl zou trots zijn dat we deze film maken”, vertelt de acteur aan het magazine Women’s Wear Daily. Leto blikt ook al vooruit op wat we van de film mogen verwachten. “Karl was een artiest. Hij was een modeontwerper, een fotograaf, een artiest. Er is geen manier om hem te omschrijven. Hij was een creatieve krachtpatser. De film zal de belangrijkste relaties in het leven van Karl Lagerfeld tonen door een onverwachte lens. Want zo was hij zelf ook.”

Biopic

De biopic zal de volledige carrière van Karl Lagerfeld vertellen, die zich spreidt over meer dan 50 jaar. “Het is mijn taak om hem zo correct mogelijk te spelen”, vertelt Jared Leto. “Als publiek figuur krijgen de meeste mensen niet te zien wat er zich onder de oppervlakte afspeelt. Ze zien één of twee facetten van een persoon zoals die getoond worden door de publieke lens. Karl was een mens van vlees en bloed. We hebben allemaal schoonheid in ons, maar ook mankementen. We dragen maskers en we hebben momenten waarop we dat masker laten vallen. Ik ben altijd al benieuwd geweest om te zien wat er achter het masker schuilgaat.”

De film heeft voorlopig nog geen regisseur gevonden, maar naast Leto zouden ook drie belangrijke mensen uit het leven van Karl Lagerfeld al hun medewerking beloofd hebben. Het gaat daarbij om Pier Paolo Righi, de CEO van Karl Lagerfelds eigen modehuis, Caroline Lebar, de vicepresident van Karl Lagerfeld en zijn vaste bodyguard Sébastien Jondeau. Zij zullen net als Leto als executive producer betrokken zijn bij het project.

Meer
Lees meer...