Deze gezichten verloren we in 2019

Dead people 2019
ISOPIX

In 2019 hebben we naast veel vreugde ook een aantal mensen moeten afgeven. Bekende gezichten, maar ook een stuk minder bekende gezichten. Wij bespreken hieronder de mensen die een indruk nalieten en niet onopgemerkt mogen voorbijgaan.

newsmonkey jaaroverzicht
newsmonkey jaaroverzicht

Karl Lagerfeld

Lagerfeld was een legendarische modeontwerper. Daarnaast was hij ook creatief directeur bij Chanel en Fendi. Vervolgens had Lagerfeld ook zijn eigen kledinglijn. De Duitse modeontwerper stierf op 85-jarige leeftijd op 19 februari.

Karl Lagerfeld
ISOPIX

Keith Flint

Keith Flint was oorspronkelijk een danser voor de Britse band The Prodigy. Uiteindelijk werd hij de leadzanger van de band en zong hij het vrijwel bekendste nummer Firestarter in. Die single bereikte de eerste plaats in de hitlijsten in het VK. In mei zou de band normaal gezien terug op tour gaan door de VS. Maar Flint werd dood teruggevonden op 4 maart. Hij was 49 jaar.

Luke Perry

Ook Luke Perry stierf op 4 maart. De 52-jarige Amerikaan was vooral bekend van zijn rol in de Netflix-serie Riverdale. Daarnaast speelde hij vroeger ook mee in Beverly Hills 90210. Perry werd getroffen door een zware hersenbloeding.

Perry zie je links op de foto staan

Paul Severs

De Vlaming Paul Severs stierf dit jaar op 9 april. Severs was bij het grote publiek vooral bekend voor zijn grote hit Zeg ‘ns Meisje. Uiteindelijk werd hij 70 jaar.

Julie Van Espen

Dit jaar moesten we jammer genoeg ook afscheid nemen van Julie Van Espen. Een doodnormale studente die op weg was naar haar vriendinnen in het centrum van Antwerpen. Ze werd van haar fiets gegrepen en verkracht door een 39-jarige man. Die verkrachting overleefde de 23-jarige studente niet. Haar dood zorgde voor een schok door het hele land. Zo werd er zelfs een stille mars georganiseerd voor Van Espen onder de noemen #enough.

Julie Van Espen
Facebook

Christophe Lambrecht

De Vlaamse Christophe Lambrecht is vooral bekend als radiopresentator bij Studio Brussel. In 2006 was hij een van de presentatoren bij de eerste editie van Music For Life. Uiteindelijk overleed Lambrecht op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartfalen op 5 mei.

Dorris Day

De naam Dorris Day doet bij de meeste wel iets oplichten in de diepte krochten van het brein. De Amerikaanse is bij ons vooral bekend door haar nummer Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be). Dat kwam uit de film The Man Who Knew Too Much van Alfred Hitchcock. De afgelopen decennia was ze vooral actief als dierenrechtenactivist. Uiteindelijk stierf Day op 97-jarige leeftijd op 13 mei.

Grumpy Cat

Iedereen heeft ooit wel al eens gehoord van Grumpy Cat. De poes was een fenomeen waar je niet onderuit kon. Zo verschijnen er op internet nog altijd talloze memes waarin de kat een hoofdrol speelt. De echte naam van het dier is eigenlijk Tardar Sauce. Op 14 mei stierf Grumpy Cat op 7-jarige leeftijd.

Grumpy cat
ISOPIX

Cameron Boyce

De 20-jarige Amerikaanse acteur ken je waarschijnlijk van Disney. Zo deed hij onder andere mee in de bekende tienerserie Jessie en speelde hij een hoofdrol in Descendants. Die film gaat over de nakomelingen van de slechteriken in de Disney-klassiekers. Boyce speelde de zoon van Cruella de Vil. Hij stierf uiteindelijk aan een medische aandoening op 6 juli.

Cameron Boyce
ISOPIX

Russi Taylor

De naam zegt je waarschijnlijk niet veel. Maar Russi Taylor sprak ongeveer drie decennia lang de Amerikaanse stem in van Minnie Mouse. En een heel leuke Fun Fact is dat ze getrouwd was met de Amerikaanse stem van Mickey Mouse, Wayne Allwine. Hij stierf al in 2009. Taylor stierf uiteindelijk op 26 juli aan de gevolgen van kanker.

Russi Taylor
ISOPIX

Bjorg Lambrecht

Lambrecht was een 22-jarige Belgische wielrenner die reed voor Lotto Soudal. Hij was een van de grootste klimtalenten volgens verschillende experten. Uiteindelijk overleed de jonge wielrenner na een valpartij in de Ronde van Polen op 5 augustus.

Bjorg Lambrecht
ISOPIX

Sulli

De K-popster Sulli was een lid van de meidenband f(x). Daarnaast deed ze ook mee in verschillende bekende tv-drama’s en films. Haar echte naam is trouwens Choi Jin-ri. De groep behaalde in totaal vier nummer één albums. Later verliet Sulli de groep om zich te focussen op haar solocarrière. Eerder dit jaar kwam haar debuutsingle Goblin uit. Uiteindelijk stierf de Koreaanse zangeres op 14 oktober op 25-jarige leeftijd.

Marieke Vervoort

Vervoort was een Belgische sportster. Ze deed onder andere atletiek, zeilwagenracen en een triatlon. Daarnaast deed ze ook twee keer mee aan de Paralympische Spelen. Daar behaalde ze de gouden, zilveren en bronzen medaille. Eind 2017 kondigde ze aan dat de pijn niet meer draaglijk was en dat ze haar leven wilde beëindigen. Uiteindelijk koos ze voor euthanasie. Ze overleed op 40-jarige leeftijd op 22 oktober.

Marieke Vervoort
EPA

Goo Hara

De K-pop (Koreaanse popmuziek) zangeres Goo Hara stierf ook dit jaar. Hara maakte deel uit van de populaire K-popgroep Kara. In 2015 startte de zangeres met een solocarrière. Daarnaast was ze ook een actrice. Op 24 november werd ze thuis dood teruggevonden in Seoel.

Juice WRLD

De Amerikaanse rapper Juice WRLD werd ineens wereldberoemd met zijn nummer Lucid Dreams. Daarna werkte hij samen met verschillende bekende sterren zoals The Chainsmokers en Ellie Goulding. Juice WRLD stierf op 8 december op 21-jarige leeftijd. Waarschijnlijk is hij gestorven door een overdosis drugs, maar het onderzoek naar zijn doodsoorzaak is nog altijd niet afgerond.

Marie Fredriksson

De naam zelf doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar toch ken je ongetwijfeld een aantal nummers van de Zweedse zangeres. Haar bekendste nummer is ongetwijfeld Must Have Been Love. Dat zong ze in haar toenmalige formatie Roxette. Fredriksson vocht maar liefst 17 jaar lang tegen kanker. Uiteindelijk heeft ze op 17 december de strijd verloren. Fredriksson stierf op 67-jarige leeftijd.

Gesponsorde artikelen