Left Right
scrollTop top

Juice WRLD meest gestreamde artiest na z’n onverwachte dood


Juice WRLD
© Isopix

Fans van de pas overleden rapper Juice WRLD begonnen massaal z’n muziek te streamen en te kopen. De 21-jarige Amerikaan werd zo de populairste muzikant op zondag. Het is opnieuw bewezen dat sterven goed is voor de verkoopcijfers van muziek.

De hele hiphopwereld stond afgelopen zondag op z’n kop. De jonge rapper Juice WRLD was toen namelijk in een luchthaven in elkaar gezakt en overleed een paar uur later. De omstandigheden waarin de 21-jarige muzikant stierf, zijn nog altijd niet helemaal duidelijk.

Cijfers met 500 procent gestegen

Het is algemeen geweten dat sterven – jammer genoeg – een heel positief effect heeft op de verkoopcijfers van een muzikant. Da’s van Juice WRLD niet anders. De jonge rapper uit Chicago was afgelopen zondag de meest gestreamde en best verkopende artiest in de Verenigde Staten.

In de nasleep van z’n dood, begonnen de fans van Jarad Higgins (zo heette ie echt) massaal z’n muziek te streamen en te kopen. De streamingcijfers van Juice WRLD liggen bijna 500 procent hoger dan anders. Die werden op alle officiële kanalen gemeten, zoals Spotify en Apple Music. In totaal werden z’n nummer 38,2 miljoen keer online beluisterd. Da’s een slordige 24 miljoen meer dan van andere artiesten op zondag.

Top tien

In de top tien met meest gestreamde nummers, waren er maar liefst vier van hem in te vinden. Lucid Dreams was het populairst. En dat komt eigenlijk niet helemaal als een verrassing. Het nummer, met samples van Sting, heeft de rapper namelijk op de kaart gezet. Het werd zondag maar liefst 4,4 miljoen keer beluisterd.

Legends stond op nummer vier in die lijst. Het nummer werd een dikke drie miljoen keer gestreamd. Opvallend is de nogal lugubere tekst van het lied. “What’s the 27 club?“, klinkt het. “We ain’t making it past 21.” Het nummer Robbery stond op 7 in de lijst, All Girls Are The Same op 9.

Stijging van 2.700 procent

Niet alleen de streamingcijfers schoten de lucht in. Ook de verkoop van de nummers van Juice WRLD steeg aanzienlijk. Over het algemeen verkocht de rapper zo’n 9.600 nummers. Da’s een stijging van een “kleine” 2.700 procent.

In 2018 bracht de jonge hiphopper z’n eerste album uit. Dat kreeg de naam ‘Goodbye & Good Riddance’. Dat bleek afgelopen weekend heel populair te zijn. Het tweede album van Juice WRLD, ‘Death Race For Love’, werd z’n eerste nummer één-album. Ook dat schoot omhoog in de hitlijsten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737