Hoe bleef Karl Lagerfeld zo slank? 10 Cola Lights per dag en maaltijden skippen

Hoe bleef Karl Lagerfeld zo slank? 10 Cola Lights per dag en maaltijden skippen

Modegoeroe Karl Lagerfeld is niet meer. Hij veranderde de fashion-industrie eigenhandig als ontwerper van Chanel. Maar wist je dat hij er een bijzonder excentrieke levensstijl op naliet? Enkele opmerkelijke gewoontes van Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld volgde in 2000 een dieet waarbij hij in een jaar zo’n 40 kilo verloor. Daarover schreef hij het boek Het 3D Dieet dat meteen een bestseller werd. Wereldwijd werden er bijna 200 duizend exemplaren verkocht. In het boek moedigde Lagerfeld mensen aan om veel kunstmatige zoetstoffen en light-dranken te consumeren. Lagerfeld was zelf apetrots dat hij elke dag tien blikjes Coca-Cola Light dronk.

“Ik drink Coca-Cola Light vanaf het moment dat ik opsta tot het moment dat ik weer naar bed ga”, zei hij ooit aan het modemagazine Harper’s Bazaar. “Ik drink Coca-Cola Light vanaf het moment dat ik opsta tot het moment dat ik weer naar bed ga. Ik kan het zelfs midden in de nacht drinken en daarna toch in slaap vallen. Ik drink geen koffie, ik drink geen thee, ik drink niets anders.”

De meeste experts zijn het er nochtans over eens dat het drinken van frisdrank in plaats van water geen goed idee is. Hoewel de adviezen uiteenlopen, moet een gemiddeld persoon over het algemeen ongeveer 2 liter water per dag drinken.

EPA

Maaltijden skippen

Doktoren en diëtisten raden af om minder dan 1.200 kilocalorieën per dag tot je te nemen. Maar Lagerfeld verklaarde aan Harper’s Bazaar dat hij “nooit luncht”.

Bovendien was hij geen fan van uiteten: “Wat ik het ergste vind, is dat je de tijd in de gaten moet houden en je daarna gehaast moet omkleden voor het avondmaal als je een belangrijk diner hebt. Elk diner is belangrijk, je kan niet zonder, maar ik word er een beetje moe van. Ik heb in mijn leven wat af gedineerd.”

Vis en eiwitten

Volgens Lagerfeld moet je, als je wil afvallen, je inname van calorieën beperken. Dat doe je volgens de ontwerper best door vet en gefrituurd voedsel te vermijden en veel magere eiwitten te eten. Dat deed Lagerfeld met recepten zoals vissoufflé, geflambeerde kwartel, ham en aardbeienmousse, groentenaspic en geroosterde parelhoen met dragon.

Ook nam hij bijna elke dag een maaltijd tot zich, die bestond uit en eiwitshake in smaken als crèmesoep en eiercustard.

Toast als hoogtepunt

Het ontbijt hield Lagerfeld simpel: sap, yoghurt, een ei (niet in olie gebakken) en af en toe een stuk toast. Toast was volgens Lagerfeld het “toppunt van luxe” en het “lekkerste ter wereld”. Dat liet hij weten aan de Britse krant The Guardian.

pixabay

Geen groot atleet

Lagerfeld was niet zo’n fan van sporten om zijn lijf in topvorm te krijgen. In zijn boek wordt het zelfs afgeraden omdat je er honger van kan krijgen. Als je dan toch gaat sporten, doe je dat volgens hem best maximaal “drie keer per week, 15 minuten”.

Humor essentieel

In het hele boek spot Lagerfeld met zijn excentrieke eetgewoonten. “Je moet wel extreem gedisciplineerd zijn wil je slagen”, schreef hij. “Met humor kun je het leuk maken voor jezelf. Je moet het dieet zien als een onbelangrijke uitdaging en daarom zal het je lukken.”

Gesponsorde artikelen