Left Right
scrollTop top

Deze rol speelt Joker (Jared Leto) in Zach Snyders herwerking van ‘Justice League’


Justice League Zack Snyder
© HBO

Zach Snyder heeft voor het eerst een duidelijk beeld getoond van hoe Jared Leto er als Joker zal uitzien in zijn herwerking van de film Justice League. Daarin zien een heel andere look dan we gewoon waren in Suicide Squad. Snyder maakte meteen ook bekend welke rol Joker in zijn film zal spelen.

Zach Snyder was enkele jaren terug aangeduid als regisseur van de film Justice League. Hij verliet het project echter voor de film afgewerkt was en werd vervangen door Joss Whedon. Het was dan ook hoofdzakelijk ‘zijn’ film die in 2017 op het publiek werd losgelaten.

Snyder Cut

Sindsdien voeren fans van Zach Snyder campagne om een Snyder Cut van Justice League te lanceren. Warner Bros. leek aanvankelijk geen fan van dat idee en hield lang de boot af. Toch werden de geruchten steeds sterker tot Snyder eind mei bekendmaakte dat zijn versie van Justice League in maart 2021 te zien zal zijn op HBO Max.

Dat de film op heel veel vlakken zal verschillen van de originele film uit 2017 blijkt alleen al uit het budget dat voorzien is voor de Snyder Cut. Die herwerking kost namelijk meer dan 70 miljoen dollar (60 miljoen euro).

Jared Leto

Een van de meest opmerkelijke aanpassingen die Snyder deed, was de introductie van Joker, gespeeld door Jared Leto. Die nam in 2016 die rol al op zich in Suicide Squad van regisseur David Ayer. De vertolking en look van Leto kreeg toen wel veel kritiek.

Toen een week geleden duidelijk werd dat de Joker van Zach Snyder er helemaal anders zou uitzien, waren de reacties dan ook overwegen positief. Nu heeft de regisseur aan Vanity Fair voor het eerst ook twee duidelijke (zwart-wit) foto’s gedeeld. Daarin zien we een veel mindere gladde Leto dan in Suicide Squad. De tatoeage met ‘Damaged‘ is verdwenen, het gladde haar is onverzorgd geworden en de make-up is uitgelopen.

Droomscène

Joker zal in de Snyder Cut van Justice League te zien zijn tijdens een scène die zich afspeelt op een verwoeste aarde nadat de buitenaardse tiran Darkseid onze planeet binnenvalt en decimeert. Het gaat om een droom van Batman/Bruce Wayne (Ben Affleck) die hem toont wat er met de wereld zal gebeuren als superhelden de aanval niet kunnen stoppen. Joker dient als motivatie om door te gaan.

“Het leuke van de scène is dat het Joker is die rechtstreeks met Batman over Batman praat”, zegt Snyder in Vanity Fair. “Het is Joker die Batman analyseert over wie hij is en wat hij is. Dat is wat ik ook vond dat fans verdienden. Dat wil zeggen, Jared Leto’s Joker en Ben Afflecks Batman kwamen nooit echt samen. Het leek me niet cool dat we deze incarnatie van Batman en Joker helemaal zouden doorstaan ​​zonder ze samen te zien komen.”

Zack Snyder’s Justice League verschijnt op 18 maart op HBO Max. Wanneer de film bij ons te zien is, is niet geweten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…