Jared Leto gaat Andy Warhol spelen in nieuwe film

Jared Leto Andy Warhol
Isopix

Jared Leto gaat na zijn rol als The Joker in Suicide Squad opnieuw in de huid kruipen van een bekend persoon. Deze keer gaat het niet om een fictief personage maar wel om de excentrieke kunstenaar Andy Warhol.

Er wordt gewerkt aan een biopic over het leven van de kunstenaar Andy Warhol. Warhol is een van de grootste namen binnen de popart en is vooral bekend van zijn zeefdrukken van onder andere Marilyn Monroe. In de biopic zal zanger en acteur Jared Leto in de huid kruipen van de kunstenaar.

Andy Warhol

Jared Leto maakte het nieuws zelf bekend via Instagram met een post om de 92ste verjaardag van Andy Warhol te vieren. Warhol overleed in 1987 aan een hartaanval na een routineoperatie aan zijn galblaas. Hij had slaapmiddelen toegediend gekregen na zijn operatie en die zijn hem uiteindelijk fataal geworden.

Op 6 augustus 2020 had de kunstenaar 92 jaar geworden, daarom wenste Jared Leto hem – een dagje te laat – een gelukkige verjaardag en liet hij ook weten dat hij zelf in de huid zal kruipen van de kunstenaar. “Ja, het is waar. Ik zal Andy Warhol spelen in een aankomende film. Ik ben zo dankbaar en enthousiast over deze kans. Gelukkige late verjaardag Andy. We missen je en je genialiteit.” Het zou gaan om de film getiteld Warhol, waarover in 2016 al geruchten de ronde deden. De film zou gemaakt worden door Terrence Winter die eerder ook al meewerkte aan The Wolf of Wall Street.

Het is nog niet geweten wie er nog in de film te zien zal zijn. Ook over de releasedatum is nog niets geweten.

Oscar

Jared Leto werd vooral bekend als frontman van de rockband Thirty Seconds to Mars. Maar hij heeft ook al zijn strepen verdient als acteur. Zo won hij in 2014 een Golden Globe en een Oscar voor zijn bijrol als transvrouw Rayon in de dramafilm Dallas Buyers Club.

Binnenkort is Jared Leto ook te zien als Michael Morbius in de Marvelfilm Morbius. Michael Morbius lijdt aan een bloedziekte en probeert zichzelf daarvan te genezen. Maar in plaats daarvan krijg hij een vorm van vampirisme. De film had normaal in juli 2020 uitgekomen, maar door de coronapandemie werd hij uitgesteld naar 19 maart 2021.

Gesponsorde artikelen