Left Right
scrollTop top

Evangeline Lilly over naaktscènes ‘Lost’: “Ik heb gehuild achteraf”


Evangeline Lilly over naaktscènes ‘Lost’: “Ik heb gehuild achteraf”

Cultserie ‘Lost’ maakt van Evangeline Lilly de grote naam die ze tegenwoordig is. Maar in de eerste jaren van de serie durfde Lilly nog weinig commentaar geven op de keuzes van de scriptschrijvers. Ze voelt zich nog steeds niet comfortabel bij enkele naaktscènes die ze moest spelen. 

Tegenwoordig is Evangeline Lilly het gezicht achter The Wasp, de Marvel-superheldin die de schermen verovert in de nieuwe prent Ant-Man and the Wasp. Maar daarvoor was Lilly vooral bekend als Kate uit Lost, de serie die zich zeven seizoenen lang afvroeg hoe een groep mensen op een eiland was terechtgekomen.

Vernederd

In de serie speelt Lilly enkele scènes waarbij ze halfnaakt is. Daar voelde ze zich helemaal niet comfortabel bij, blijkt nu. “In het derde seizoen werd ik zowat in het nauw gedreven en moest ik een semi-naaktscène doen”, vertelt ze aan de Amerikaanse podcast The Lost Boys. “Ik had niet het gevoel dat ik veel keuze had. Ik voelde me vernederd. Ik trilde en heb m’n ogen uitgehuild achteraf.”

Lilly maakte nadien aan de schrijvers en producers duidelijk dat ze zich niet oké voelde bij meer naakt, maar toch kwam het er in het vierde seizoen nog eens van. “Ik had gezegd dat ik het niet meer wilde en probeerde die scène echt onder controle te houden, maar dat lukte niet”, zegt de actrice daar nu over. (Lees hier alles over het alternatieve einde van Lost: Het geschrapte originele einde van ‘Lost’: een vulkaan die een hoop verklaart.)

“Ik doe het niet meer”

Met Lost achter de rug en haar nieuwe hoofdrol in Ant-Man and The Wasp zegt Lilly nu zelf dat ze genoeg ervaring heeft om nee te zeggen tegen naaktscènes. De actrice zegt zelf dat er niets mis is met naaktscènes, maar ze voelt zich gewoon “niet comfortabel en veilig genoeg.” Na de bewuste scène “zei ik tegen de producers: “Ik doe het niet meer. Je kan schrijven wat je wil, maar ik doe het niet meer.”

Da’s echter niet het enige probleem dat Lilly had met haar personage in Lost. Volgens de Amerikaanse verloor Kate steeds meer op zichzelf staande verhaallijnen. “Ze ontwikkelde zich van een zelfstandige, onafhankelijke vrouw met een eigen agenda naar iemand die jaagt op mannen en enkel bestond in functie van de driehoeksrelatie waar ze in zat. Haar autonomie verdween meer en meer. Ik gooide soms het script door de kamer toen ik het las, zo gefrustreerd was ik.”

Overigens hebben de producers van Lost zich intussen openlijk geëxcuseerd bij Evangeline Lilly.

Ant-Man and The Wasp is momenteel te zien in de bioscoop.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…