‘Eveline’ weer op vrije voeten na twee dagen gevangenis

‘Eveline’ is weer vrij. De 27-jarige student uit Gent, die opgepakt werd wegens het verkrijgen van naaktbeelden van onder meer de BV’s Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire, mocht de gevangenis gisteren weer verlaten. Wellicht heeft de onderzoeksrechter het bevel tot aanhouding opgeheven. ‘Eveline’ heeft twee dagen in de cel gezeten.

De Gentse twintiger wist met een vals profiel met afbeeldingen van een meisje naaktbeelden van (minstens) drie bekende Vlamingen te verkrijgen. Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire stuurden bijzonder expliciete foto’s en filmpjes van zichzelf door naar het profiel.

De twintiger die zich uitgaf als ‘Eveline’ stuurde die beelden door naar een 22-jarige kennis uit de Kempen. Die plaatste de beelden dan weer op Grindr, een datingapp voor homo’s. Niet veel later kregen heel wat Vlamingen de beelden te zien via Facebook Messenger en WhatsApp.

Geen details bekend rond vrijlating

‘Eveline’ werd op woensdag 7 oktober opgepakt voor de feiten. Hij bekende en werd opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis in Brussel. Op donderdag 8 oktober zou hij alweer vrijgelaten zijn. Dat melden onder meer de Mediahuis-kranten.

De omstandigheden rondom de vrijlating zijn onduidelijk. Vandaag vindt de raadkamer over de zaak plaats in Brussel. Zijn kompaan uit de Kempen mocht op woensdag 7 oktober al onder voorwaarden beschikken na verhoor door de onderzoeksrechter.

Kick

Naast Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire zou ‘Eveline’ nog drie andere BV’s en meerdere onbekende Vlamingen in de val gelokt hebben. Bovendien zou de twintiger eerder al aangeklaagd zijn wegens vergelijkbare feiten. ‘Eveline’ zou verklaard hebben dat hij “het deed voor de kick” en omdat hij “graag beelden van blote mannen verzamelt”.

Klacht van Peter Van De Veire

Verder zou Peter Van De Veire zich aangesloten hebben bij de klacht van Stan Van Samang tegen ‘Eveline’. Van Sean DHondt is het niet geweten of hij al dan niet een klacht heeft ingediend.

Meer
Lees meer...