Ex-programmabaas VTM haalt zwaar uit naar Piet Huysentruyt die Sofie Dumont vergeleek met FC Poelkapelle

Ooit was hij dé tv-kok bij uitstek en een vaste waarde bij VTM, maar het zit diep bij gevallen ster Piet Huystentruyt. Enkele dagen geleden deed hij op de radio uitspraken waarmee hij Sofie Dumont met de grond gelijk maakte. En nu heeft de voormalige programmabaas van VTM, Jan Segers, die nog met Huysentruyt heeft samengewerkt, zelf het vuur geopend op Piet. “Probeer je rancuneuze karakter te verbergen of eventueel zelfs te veranderen”, schrijft hij op Facebook.

Het tijdperk van Piet Huysentruyt bij VTM kwam definitief ten einde toen Sofie Dumont hem in de vooravond kwam vervangen. In het Radio 2-programma De Rotonde liet Piet merken dat hij nog steeds jaloers is op zijn opvolger. “Als je een hersentrombose hebt en je ligt op intensieve zorgen, en je vrouw brengt je de krant en je leest dat Piet Huysentruyt vervangen wordt door die die er nu is … Dat vind ik not done.” Hij weigerde zelfs de naam van Sofie uit te spreken en drukte het dan maar in voetbaltermen uit: “Dat is zoals Lionel Messi vervangen door FC Poelkapelle.”

Trop is teveel

Jan Segers, voormalig programmadirecteur van VTM, sprong daarom via Facebook in de bres voor Sofie Dumont. “Piet, ik stuur je dit bericht omdat trop teveel is”, begint hij. De vergelijking met Messi gaat voor Segers al niet op omdat die speler bekend staat om “altijd aan fair play te doen” en “zichzelf niet nodeloos in de spotlights” plaatst. Hij wijst erop dat hij Piet na het afvoeren van Lekker Thuis een nieuwe show heeft gegeven, en dat was De Perfecte Keuken. Iets wat hij volgens Segers uitstekend heeft gedaan en tegelijkertijd bleef SOS Piet het goed doen.

Voorts wijst Segers op het feit dat Piet Huysentruyt dankzij VTM zo “miljoenen boeken, klaargemaakte maaltijden, potten en pannen, en al de rest wat verkoopbaar leek”, verkocht heeft. “Je werd overal gevierd en de zaken draaiden ongelofelijk goed. Je was een ster en een succesvol zakenman”, schrijft Segers met veel lof.

“Het vet was van de soep”

Op het feit dat Piet in de krant had moeten lezen dat Sofie Dumont hem zou vervangen, zegt hij dat hij het hem zelf in zijn bureau verteld heeft. Er zouden nadien ook pogingen geweest zijn om zijn toekomst binnen VTM uit te tekenen, maar dat lukte niet. “Het vet was immers van de soep”, drukt hij culinair uit. “Die inschatting bleek correct, want ook bij VIER schreef je geen succesverhaal.”

“Sofie Dumont is een zeer goede chef en een uitstekende televisiechef. Maar vooral ook een fijne vrouw, met het hart op de juiste plaats, die niet de behoefte voelt anderen af te vallen.” Hij voegt eraan toe dat ze luistert en kijkt en leert. “Zoals de echte groten dat doen. Zoals Messi dat doet.” En wat Poelkapelle betreft, Segers zegt de club niet te kennen, maar vindt het een eer om met Sofie Dumont te worden vergeleken.

Tot slot heeft hij nog goede raad voor Piet: “Probeer je rancuneuze karakter beter te verbergen of eventueel zelfs te veranderen, zodat je op een positieve manier kan terugkijken op het fantastische parcours dat je de afgelopen decennia aflegde. Want daarover bestaat geen twijfel. Het ga je goed, en veel succes verder met ‘Likoke’.”

Meer
Lees meer...