Exclusieve clubs in Berlijn

Als je een vakantie boekt naar Berlijn, wil je natuurlijk wel een bezoek brengen aan de wat exclusievere clubs in de stad. Een gewone discotheek kun je ook in eigen land vinden. Juist omdat Berlijn zo’n veelzijdige en fascinerende stad is, is een bezoek aan zo’n exclusieve club een absolute aanrader, want eigenlijk kent Berlijn geen sluitingstijden! Wij hebben een aantal clubs voor je op een rijtje gezet die wij je van harte kunnen aanbevelen!

Berghain: de hipste club van Berlijn

De meest hippe club van Berlijn is op dit moment misschien wel Berghain. Bij deze club gebeurt het regelmatig dat mensen om 7 uur in de ochtend nog in de rij staan om binnen te mogen komen. De selectie om in deze club binnen te geraken is erg streng. Bezoekers moeten vooral binnen de sfeer van de club passen. Zowel mannen als vrouwen kunnen er terecht en de toegangsprijs is niet heel hoog.

Barwhiz.com

Watergate: dansen en loungen

Een vooraanstaande dance-club in Berlijn is Watergate. Het is een club die veelal wordt bezocht door hippe en trendy bezoekers. In deze club komen DJ’s uit de gehele wereld om hun meest favoriete muziek te draaien. Naast de mogelijkheid om te dansen, kun je hier ook uitstekend tot rust komen in de lounge hoek. Bovendien mogen ook het terras en de benedenverdieping niet worden vergeten die een prachtig uitzicht geven.

Felix: oog in oog staan met beroemde bezoekers

Felix is de club in Berlijn waar vooral de rich & famous komen. De kans is dan ook heel groot dat je er beroemde mensen tegenkomt. Bekende DJ’s die er hebben gedraaid zijn bijvoorbeeld David Guetta en Roger Sanchez. Als jouw voorkeur uitgaat naar exclusieve clubbing, dan is club Felix zeker iets voor jou.

Warsteiner

Clarchens Ballhaus: beleef de jaren 20 opnieuw

Een wat vreemde eend in de bijt lijkt Clarchens Ballhaus. Toch is juist deze club er eentje die volledig past in het veelzijdige aanbod van clubs in Berlijn. Zeker als je van de jaren 20 houdt, dan is deze club echt iets voor jou. Je vindt er niet alleen een balzaal in de stijl van de jaren 20, overal lopen obers rond die drankjes rondbrengen. Uiteraard kan er altijd en overal worden gedanst.

Voordelig op pad naar Berlijn

Vlieg naar Berlijn met Air Berlin en boek je vliegtickets voordelig online. Wil je graag op een rustigere wijze reizen? Dan kun je ook overwegen om de trein te pakken. Via de internationale reisplanner kun je gemakkelijk en snel je reis plannen en je treintickets boeken. Hoe je ook reist, boek er een aantal hotelovernachtingen bij zodat je voldoende mogelijkheid hebt om de stad met haar clubs te ontdekken!

Shutterstock
Meer
Lees meer...