EXO werkt aan nieuwe realityreeks met alle leden

SM Entertainment heeft laten weten dat EXO binnenkort een nieuwe realityreeks zal opnemen als groep. Dat nieuws is een duidelijke bevestiging dat Baekhyun, Xiumin en Chen lid zullen blijven van de groep, ook al hebben ze hun contract met SM Entertainment beëindigd.

Exact een week geleden dropten Baekhyun, Xiumin en Chen van EXO een bommetje. Ze lieten via hun advocaat weten dat ze hun contract met SM Entertainment beëindigden en beschuldigden het agentschap van het opstellen van onwettige contracten en het weigeren van inzicht in betalingen.

Einde contract

Op donderdag 1 juni lieten Baekhyun, Xiumin en Chen van EXO via hun advocaat Lee Jae-hak weten dat ze hun contract met SM Entertainment zullen beëindigen. De drie leden van de boyband deden dat nadat SM Entertainment weigerde om hen inzicht te geven in hun financiële gegevens. Baekhyun, Xiumin en Chen stelden een deadline van woensdag 31 mei en omdat SM Entertainment op die datum nog steeds geen gegevens had aangeleverd, zullen de drie het agentschap verlaten. Hun advocaat liet verder ook weten dat het contract van de drie leden van EXO illegaal is, omdat het ging om een langere termijn dan 7 jaar, wat de wettelijke maximumduur is van een K-popcontract. Het contract zou oplopen tot 18 jaar. 

SM Entertainment ontkende dit en beweerde dat er “externe partijen” zijn die Baekhyun, Xiumin en Chen dit influisteren. Daarbij zou het gaan om een ander agentschap dat de drie zou willen aanwerven. Het agentschap in kwestie, Big Planet Made (BPM), ontkende dit echter meteen.

Toekomst EXO

Zowel de advocaat van de drie leden van EXO als SM Entertainment lieten wel weten dat deze zaak niets veranderd aan de plannen van EXO om dit jaar een comeback te maken. Aanvankelijk had dit de grote comeback van EXO geweest met alle leden, maar door de plotse legerdienst van Kai, zal hij er dus niet kunnen bij zijn. De overige leden zullen dus wel nog steeds samen een nummer uitbrengen. Die comeback heeft wel wat vertraging opgelopen aangezien de opnames van de videoclip normaal vorige week van start zouden gaan.

En nu is er nog meer goed nieuws voor de fans van EXO, want SM Entertainment laat weten dat de volledige groep met een nieuwe realityreeks zal komen. Enkele uren nadat het nieuws over de realityreeks verscheen, werden de zeven actieve leden van EXO samen gespot in de luchthaven. Het is nog niet duidelijk of ze reisden voor de uitgestelde opnames van de videoclip of voor de opnames van de realityreeks.

Meer
Lees meer...